• De dansers van Nachthexen XS

    Bransz

Bransz in voorprogramma Jens van Daele

13-04-2019, 20:14 | Lezersnieuws | Bransz

Dinsdag 9 april was een bijzondere dag! Dansers van Bransz Dans, musical, theater & lifestyle, hebben na het volgen van workshops onder leiding van dansers van Jens van Daele het voorprogramma verzorgd van de voorstelling Nachthexen II: La Parisienne. Naast een choreografie door Jens van Daele was ook de dans Aard atmosfeer, door de jongerenselectie van Bransz, geselecteerd voor het voorprogramma. Een mooie samenwerking tussen topamateurs en professionals.

Een maand geleden zijn de dansers van Bransz samen met twee dansers van Jens van Daeles burning bridges begonnen met het maken van een professionele choreografie. Zowel jens van Daele als Bransz hebben als missie om de kloof tussen professionals en amateurs kleiner te maken. Een samenwerking kon dus niet lang uit blijven. Na slechts drie repetitiedagen stond er dan ook een prachtig “Nachthexen XS” op de planken, waar beiden clubs trots op mogen zijn!

De afgelopen maanden heeft Cleo Jonker tijdens haar choreografie stage bij Bransz een mooie dans gemaakt gebaseerd op onze hedendaagse milieu en natuurproblematiek. Dit heeft geleid tot een krachtige dans waarin ze laat zien hoe explosief en mooi de natuur is en hoe dit in de tegenwoordige tijd meer en meer wordt beperkt.

Vorige week dinsdag was daar het moment dat de dansers van zowel Nachthexen XS als Aard Atmosfeer het toneel op mochten. De groep dansers die deelgenomen hebben aan dit bijzondere optreden is een mooie gevarieerde groep in de leeftijd van 12 tot 25 jaar, met verschillende achtergronden en dansstijlen. Fantastische hoe met deze groep een eenheid werd gevonden dankzij de gemeenschappelijke passie voor dans.

Benieuwd wat Bransz nog meer doet? De komende tijd staan er leuke en bijzondere activiteiten op de agenda. Op Bransz.nl kan je alle informatie vinden!