• Jaarlijkse ouder-kind wedstrijd

    Mark Verheij

Blue Socks Aspiranten Honkbal sluiten eerste deel competitie af

16-07-2018, 21:54 | Lezersnieuws | mark

Afgelopen zaterdag hebben de Blue Socks Aspiranten het eerste deel van de competitie afgesloten met een 23-1 overwinning op de Arnhem Rhinos. Hiermee staan ze op een solide 4e plaats (van de 8) van de competitie hetgeen een goede prestatie is voor dit jonge team.

De Socks begonnen de wedstrijd sterk door in de eerste inning geen punten weg te geven. Direct in de gelijkmakende slagbeurt sloegen de Socks er op los, 4 Hits waaronder een mooie homerun van Sybren Nab. Maar liefst 12 spelers kwamen aan slag en er werden 9 punten gescoord. In de eerste helft van de 2e inning wisten de Rhinos met 1 uit en drie honken vol toch maar 1 keer te scoren, dit door goed veldwerk van de Socks.

Vervolgens was het weer de beurt aan de Socks om de knuppel te laten spreken, met mooie 2 honkslagen van Oebe Rademaker, Erik Braakman, Sybren Nab en een spetterende 3 honkslag van Leon den Ouden. De voorsprong was inmiddels uitgebouwd tot 16-1. In de inning die daarop volgde nam Jotte Kooistra het werpen over van Nick Verheij. Met 2 strike outs en een mooie aangooi van catcher Olaf van Brenk op 2e honkman Oebe Rademaker mislukte de steelpoging van de Rhinos en konden de Socks weer gaan slaan.

Het slagfestijn was nog niet klaar voor deze wedstrijd, in de 3e slagbeurt produceerden de Socks weer 5 honkslagen waaronder 2 homeruns van Olaf van Brenk en Oebe Rademaker. Hiermee kwam de eindstand op 23-1. Na de zomerstop worden er nog 7 wedstrijden gespeeld, de eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 1 september, dan spelen de Aspiranten Honkbal tegen de Moorfielders uit Ede om 10.30 op Sportpark Spitsbergen.

Traditie getrouw werd het eerste deel van het seizoen afgesloten met de jaarlijkse ouder-kind wedstrijd. Zowel de spelers als de ouders sloegen er vrolijk op los. En op miraculeuze wijze eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, dit tot ongeloof bij diverse ouders cq spelers. Tijdens de daarop volgende BBQ werd er nog lang over doorgepraat…. Fijne vakantie allemaal!