Bijeenkomst Parkinson Café Barneveld op woensdag 8 mei 2019

20-04-2019, 15:06 | Lezersnieuws | Roy

Op woensdag 8 mei 2019 is de volgende bijeenkomst van Parkinson Café Barneveld in het gebouw van Welzijn Barneveld, Veluwehal, 1e etage, Nieuwe Markt 6, 3771 CB Barneveld.

Alette de Pooter (fysiotherapeute) en Susan Trienes (ergotherapeute) verzorgen een presentatie over “groter bewegen”. Het betreft een introductie en uitleg over het revalidatieprogramma LSVT-BIG dat wordt aangeboden bij het Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

LSVT BIG is een specifiek bewegingsprogramma voor mensen met de ziekte van Parkinson. Dit bewegingsprogramma is gebaseerd op het idee dat de hersenen zich kunnen aanpassen. Het idee van LSVT LOUD, wat al een tijd bestaat, is omgezet naar een bewegingsprogramma voor het hele lichaam. De doelstelling van LSVT BIG is om de bewegingen te vergroten. Dat leidt dat mensen: Sneller lopen - grotere stappen maken- verbeterde balans krijgen – grotere romp rotatie ontwikkelen, kortom het zorgt voor een verbeterde kwaliteit van leven. Deze training vindt plaats op de revalidatieafdeling van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en wordt gezamenlijk gegeven door de ergotherapeut en de fysiotherapeut.

De zaal gaat open om 19:00 uur. De avond is van 19:30-21:00 uur. In verband met de beschikbare ruimte is het noodzakelijk zich voor elke avond opnieuw aan te melden. Dat kan bij voorkeur via e-mail: info@parkinsoncafebarneveld.nl of per telefoon/tekst: 06-21216975.