• De bestuursleden van Stichting Stedenband en de burgemeester (3e van rechts) en 2 wethouders (2e van links en 2e van rechts) van Olomouc.

    Stichting Stedenband Veenendaal - Olomouc

Bestuur Stichting Stedenband bezoekt Olomouc

30-04-2017, 23:00 | Lezersnieuws | Stichting Stedenband Veenendaal - Olomouc

Vorige week bracht het bestuur van de Stichting Stedenband Veenendaal - Olomouc een bezoek aan Olomouc. Binnen 3 dagen werd met veel partijen, instellingen en uitwisselingskandidaten gesproken en werden ervaringen uitgewisseld. Ook werden nieuwe contacten gelegd voor potentiele uitwisselingsprogramma's. Uiteraard stond ook een gesprek met de gemeente en de burgemeester van Olomouc op het programma.

"Een zeer nuttig maar ook plezierig bezoek!' aldus Jos Schilte, voorzitter van de Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc. "Het is goed om de diverse partijen en instellingen gesproken te hebben ter bestendiging van onze relaties maar ook nieuwe uitwisselingen mogelijk te maken. Ook is er gesproken over de feestelijke viering van het jubileum van de stedenband in 2018."

De stedenband met Olomouc in Tsjechië bestaat inmiddels 24 jaar. In 2018 zal het 25-jarig jubileum feestelijk worden gevierd. Jos Schilte:"Jaarlijks vinden er diverse uitwisselingen plaats tussen Olomouc en Veenendaal. Onder andere lopen studenten uit Olomouc in Veenendaal stage, de brandweerkorpsen treffen elkaar regelmatig, en er is sinds een aantal jaren ook de mogelijkheid om een tweetal inwoners te laten deelnemen aan de halve marathon. Ook bezoekt jaarlijks een aantal triatleten uit Olomouc Veenendaal voor deelname aan de Van Dijk Triathlon. Als er belangstelling is voor uitwisseling horen we dit graag. Neemt u dan alstublieft contact op via aligroebe@gmail.com. Wij zijn erg blij met de groeiende belangstelling!"