• directeur Jim van Geest (links)

    De Plantage

Basisschool De Plantage doneert schoolmeubilair aan Sierra Leone

02-02-2019, 20:34 | Lezersnieuws | Marcel

Jarenlang zaten de kinderen van christelijke basisschool De Plantage aan hun houten tafels en stoelen met de befaamde rode stoelpoten. Het werd weer tijd voor iets nieuws. Niet alleen voor de leerlingen van De Plantage, maar ook voor leerlingen van de Enzo Primary School in Freetown, Sierra Leone, die aan zeer primitieve schoolbanken zaten. Want 'oud' schoolmeubilair kan prima een nieuw leven krijgen.

 

Schoolmeubilair niet vanzelfsprekend

Goed schoolmeubilair lijkt hier in Nederland misschien vanzelfsprekend. Maar dat is niet overal zo. In Sierra Leone bijvoorbeeld is ondanks dat onderwijs voor kinderen wettelijk verplicht is, er een tekort aan scholen en leerkrachten. De burgeroorlog heeft geleid tot vernietiging van ruim 1.200 basisscholen, waardoor een groot deel van de kinderen niet meer naar school kon gaan. Gelukkig is de situatie inmiddels – na de oorlog - aanzienlijk verbeterd en wordt er gewerkt aan de wederopbouw van o.a. basisscholen.

 

Omzien naar anderen

De Enzo Primary school is erg blij met de donatie. En ook De Plantage kijkt met tevredenheid terug op de 'overdracht' van het meubilair. Jim van Geest, directeur van De Plantage: “Wij voelen ons gezegend om een school hiermee te helpen. Vanuit onze christelijke identiteit vinden wij het van belang dat onze leerlingen op een zelfbewuste manier in het leven staan, respect hebben voor anderen, maar ook naar anderen omzien. Als school willen wij hier een voorbeeld in geven.”