• Amsterdam Klezmer Band

    Fred van Diem

Amsterdam Klezmer Band met muziektheater in De Lampegiet

19-03-2018, 11:13 | Lezersnieuws | Manouk

Overal ter wereld eindigen optredens van de Amsterdam Klezmer Band in spontane dansfeesten. De nieuwe theatershow Septacost is meer dan een Klezmerparty. De band speelt met de verwachtingen van het publiek in een multimediaal muziektheater die balanceert tussen melancholie en euforie. Donderdag 5 april in Theater De Lampegiet.

Septacost ging in 2017 in première op Oerol en onderstreept dat de Amsterdam Klezmer Band zich niet laat beperken door tradities en verwachtingen. Het decor zit vol verrassingen, met videoprojecties die onderdeel worden van het verhaal en de muziek. Septacost is een virtuoze zoektocht naar een remedie tegen eenzaamheid. De band neemt je mee op verkenning door de krochten van de ziel. Verstilde momenten en meeslepende solo’s maken de vervreemding voelbaar. De muziek biedt gelukkig troost en werkt louterend. Er is licht in de duisternis. De bevrijdende apotheose is nabij.

De Amsterdam Klezmer Band begon ruim twintig jaar geleden als een groep straatmuzikanten met een passie voor traditionele Jiddische feestmuziek. Inmiddels is de Amsterdam Klezmer Band uitgegroeid tot een internationaal gevierde band met een ijzersterke live-reputatie. De Amsterdam Klezmer Band speelt in clubs en op festivals over de hele wereld - de band heeft inmiddels in ruim 30 landen op het podium gestaan.

De voorstelling begint om 20:00 uur en kost € 21,50 per persoon. Tickets kunnen online besteld worden op de website van Theater De Lampegiet of van dinsdag t/m vrijdag tussen 10:00 –13:00 uur aan de balie van het theater.