• Nasrdin Dchar

    Daniel J. Ashes

Acteur Nasrdin Dchar viert de liefde in JA

26-04-2019, 10:44 | Lezersnieuws | Dineke

Tussen de avond dat Nasrdin zijn vrouw ontmoet en de dag dat ze trouwen, zit vijftien jaar. Waarom heeft het zo lang geduurd als hij bij de eerste kennismaking al weet dat zij de ware is? Net als in zijn eerdere succesvolle solovoorstellingen neemt acteur Nasrdin Dchar het publiek in JA mee op een reis. Op donderdag 9 mei viert Nasrdin Dchar de liefde in Theater De Lampegiet met JA.

Verschillen in de liefde Zijn voorstelling scheert langs continenten en culturen, maar het is vooral zijn eigen zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern de liefde. Want die kan alles overwinnen. Toch? Dchar: “Ik heet Nasrdin, mijn vrouw heet Amy, alleen al bij de namen weet je: oké, dat is een verschil, hoe zit dat? Het wordt me vaak gevraagd. Het is ook een belangrijke vraag in JA: hoe doen jullie dat dan? Omgaan met de verschillen. Maar iedereen die een relatie heeft, kent toch verschillen? Ik hoop dat mensen straks in de zaal zitten en denken: mijn man en ik hebben een ander soort relatie, maar hoe gaan wij om met die situaties? In de liefde – dat heb ik wel geleerd – moet je soms concessies doen, dingen voor elkaar over hebben.”

Nasrdin Dchar laat zien hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, wat trouwen teweeg brengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart ‘JA!’ kunt zeggen. JA gaat over de voor- en nadelen van een gemengd huwelijk tussen een Nederlander (Nasrdin) met een Marokkaanse familie en zijn Brabantse vriendin.

Over Nasrdin Dchar Nasrdin Dchar gaat al heel wat jaren mee als acteur. Zo won hij in 2011 een gouden Kalf voor zijn rol in de film Rabat. Hij speelde rollen in de films Infiltrant, Wolf en Süskind. Hij improviseert in De Vloer Op, en speelt oa in de series Zwarte Tulp en De 12 van Oldenheim.

Zijn eerdere solovoorstellingen Oumi gaat over zijn moeder en DAD waren succesvol. Vaak gaat het over onze muliticulturele samenleving. DAD behoorde tot de officiële juryselectie van het Theaterfestival 2017 en was er publieksfavoriet.

Meer informatie De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 19,90 via www.lampegiet.nl