• De Heuvelrug Wandeltocht voert langs de hoogtepunten van het Nationaal Park.

    pr

15e Heuvelrug Wandeltocht in teken van Gilbertjaar

13-05-2019, 10:56 | Lezersnieuws | Alice

Bossen, heide en vergezichten. Heuvels en kastelen. Wie meedoet aan de Heuvelrug Wandeltocht op zaterdag 25 mei, ervaart hoe mooi de omgeving van Veenendaal is. De Heuvelrug Wandeltocht staat deze keer in het teken van het Gilbertjaar. Lokale toneelverenigingen helpen mee om de historie tot leven brengen.

 

Het uitzicht op de Vallei, de bossen van Prattenburg, natuurgebied de Hel, het landschap rond Veenendaal laat talloze sporen zien uit de tijd van de turfwinning in de zestiende eeuw. De Antwerpse stedenbouwer Gilbert van Schoonbeke kwam hier zijn turf halen, nodig voor de stadsuitbreiding van Antwerpen. De wandeltocht voert vanuit Veenendaal langs deze sporen in het landschap, die in de routebeschrijving worden uitgelicht, en brengt zo de geschiedenis tot leven. Acteurs van toneelvereniging PIT en de toneelwerkplaats van De Muzen helpen daarbij een handje, dus wie weet kom je Gilbert ook nog tegen!

 

De opbrengst van de wandeltocht is zoals altijd bestemd voor een goed doel. Dit jaar is dat de Stichting Scoren in de Wijk. De stichting wil door middel van sport en sociale activiteiten kinderen van 8 tot 12 jaar in diverse wijken in Veenendaal op speelse wijze vroegtijdig (aan)leren en laten ervaren dat verantwoordelijkheid dragen voor de eigen leefomgeving belangrijk is. Net als voorgaande jaren is de organisatie van de Heuvelrug Wandeltocht in handen van Rotaryclub Veenendaal Regio.

 

De Heuvelrug Wandeltocht wordt dit jaar voor de vijftiende keer gehouden en voor deze editie zijn de routes geheel vernieuwd. Jong en oud, genieten van de omgeving of flink kilometers maken, de tocht is er voor alle wandelaars. Er kan gestart worden op de afstanden 10, 15, 25, 40 of 50 kilometer. Start en finish is bij het Rembrandt College aan de Rembrandtlaan. Na afloop is er een medaille verkrijgbaar. Deelname kost 7,50 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee.

 

De organisatie zorgt langs de route voor verschillende rustpunten waar de wandelaars gratis koffie, thee en bouillon krijgen. Speciaal voor groepen vanaf 10 personen is er een compleet verzorgd groepsarrangement. Kijk voor meer informatie en inschrijven op: www.heuvelrugwandeltocht.nl