• De vier winnende teams op het podium

    Korfbalvereniging SKF

’t Speelkwartier, Het Baken en De Burcht winnaars SKF Rabobank Schoolkorfbaltoernooi

20-05-2019, 20:56 | Lezersnieuws | Ronald

’t Speelkwartier, Het Baken en De Burcht hebben zich zaterdag tot winnaars gekroond van het SKF Rabobank Schoolkorfbaltoernooi. De Burcht was het sterkst bij groep 6, Het Baken bij groep 7. ’t Speelkwartier wist in twee categorieën de hoogste eer op te eisen, zowel bij groep 5 als bij groep 8.

Na de voorrondes op woensdag en donderdag, met 150 teams van 18 scholen, plaatsten 4 teams per leeftijdscategorie zich voor de finalezaterdag. Op de finaledag zette de trend van de laatste jaren zich door: de diversiteit aan scholen tijdens de finales wordt steeds groter. Liefst 10 scholen waren nog vertegenwoordigd en alleen ’t Speelkwartier en Het Baken maakten hun opwachting met 3 teams. De tijd dat een klein aantal scholen de finales domineerde, is voorbij.

Op een zonovergoten zaterdagmiddag gingen de titels dus naar ’t Speelkwartier 5F, Het Baken 6B, De Burcht 7E en ’t Speelkwartier 8C. Zijn ontvingen na afloop de bekers en felicitaties uit handen van Martijn Beek, wethouder Sport van Veenendaal, en Leon Bos van hoofdsponsor Rabobank Vallei & Rijn.

Voor de kinderen van groep 3 t/m 8 die na dit toernooi de smaak van het korfballen te pakken hebben gekregen, organiseert SKF een drietal gratis proeftrainingen. Tijdens deze trainingen worden de kinderen begeleid door ervaren trainers die via allerlei leuke oefeningen en spelletjes de basis van het korfballen gaan aanleren. De trainingen worden gegeven op 12 juni, 19 juni en 26 juni van 18:00 uur tot 19:00 uur. Aanmelden en meer informatie via nieuweleden@skfkorfbal.nl.

Voor de jongste kinderen, van 3 t/m 6 jaar, is er op zaterdag 1 juni een gratis kangoeroetraining. Van 10.00 tot 11.30 is iedereen welkom  om kennis te maken met SKF’s Kangoeroe Klup, voor kinderen die spelenderwijs kennis willen maken met korfbal zonder al wedstrijden te spelen. Aanmelden en meer informatie via kangoeroeclub@skfkorfbal.nl.