• Zwemteam 't Speelkwartier Veenendaal met Inge Dekker

    KNZB

’t Speelkwartier evenaart beste prestatie ooit op schoolzwemkampioenschap

23-07-2018, 15:11 | Lezersnieuws | niels

Onlangs vond voor de 10e keer het Nationaal Schoolzwemkampioenschap 2018 plaats in Sportcentrum Het Blokweer in Alblasserdam. Maar liefst 26 teams uit heel Nederland streden om de grote wisselbeker. De plaatselijke zwemclub ZPC Wiekslag organiseerde de wedstrijd in samenwerking met de KNZB. ’t Speelkwartier evenaarde met de 10de plaats de beste prestatie ooit van een Veenendaalse basisschool. Het Erf uit Veenendaal  behaalde in het zeer sterke veld  een knappe 20ste plaats.

Na een gezamenlijke warming up in de sporthal, volgde de teampresentatie met prachtige spandoeken. Na de opkomst en het voorstellen van de juryleden ging de wedstrijd van start met de 6 x 25m vrije slag estafette. Het publiek was in groten getale aanwezig om de kinderen aan te moedigen. 't Speelkwartier behaalde bij de estafette een 15de plaats en het Het Erf werd 24ste.

Op de vrije slag zwommen de bovenbouw 50 meter en de midden- en onderbouw 25 meter. Van alle deelnemers behaalden de zwemmers van ’t Speelkwartier in hun categorie de volgende plaats: Lasse Schrieken: 3e, Rebecca van Lier: 19e, Pelle Schrieken: 19e, Koen van Hasselaar: 48e, Chiara Lammertink: 28e en Sahar El Moussaoui: 41e.

Speciale gast tijdens het kampioenschap was Inge Dekker. Zij behaalde een gouden medaille op de Olympische Spelen en won talloze medailles op EK’s en WK’s. De deelnemende teams gingen met haar op de foto en je kon een selfie met haar maken.

Na de pauze werd de rugslag gezwommen. Door Lasse (5e), Rebecca (23e), Pelle (14e), Koen (37e), Chiara (18e) en Sahar(39e) werden mooie prestaties behaald. Het was lastig inschatten of ’t Speelkwartier het met deze resultaten beter zou doen dan vorig jaar.

Terwijl de jury alles ging uitrekenen, werd de middag  afgesloten met een spetterende en spannende stormbaanrace. De stormbaanrace telde weliswaar niet mee voor de punten, maar het fanatisme was bij alle zwemmers, na drie afstanden te hebben gezwommen, nog steeds aanwezig.

Bij de uitslag werden de behaalde plaatsen in omgekeerde volgorde opgenoemd. Het Erf werd als eerste van de Veenendaalse teams genoemd en behaalde de 20ste plaats. Vervolgens zat ’t Speelkwartier nog enige tijd in spanning. Met de 10de plaats hebben Lasse, Rebecca, Pelle, Koen, Chiara en Sahar in Alblasserdam een topprestatie geleverd en de 17de plaats van 2017 ruimschoots overtroffen. De lat ligt hoog voor volgend jaar.