• Jeroen van Merwijk

    Corbino

‘Lucky’ de alter ego van Jeroen van Merwijk in Theater De Lampegiet

14-02-2019, 11:55 | Lezersnieuws | Dineke

Zelfspot
Lucky is de kat die een reïncarnatie van Socrates en Michelangelo vormt. Lucky vindt Van Merwijk maar een slappe zak en een lafaard. Zijn tijd is voorbij, hij heeft zijn kans gehad. Het is mooi geweest. Het is tijd voor het echte werk. Het is tijd om te zeggen waar het op staat. De tijd is rijp voor Lucky. ‘Van Merwijk maar een slappe zak, die eigenlijk niks kan.’ aldus: Lucky. Zelf is Lucky natuurlijk veel beter in staat om een zaal te laten lachen, en bovendien durft hij, in tegenstelling tot Van Merwijk, ongegeneerd politiek incorrect te zijn.

Liedjes en tirade
Jeroen van Merwijk is met zijn veertiende solovoorstelling terug in Veenendaal. Eigenlijk was hij al gestopt met voorstellingen maken. Nu mijmert hij over het flinke aantal voorstellingen, liedjes, boeken en schilderijen dat hij gemaakt heeft. Deels als zichzelf en deels deelt ‘Lucky’ de lakens uit. Op de voor hem typerende droge toon zingt Van Merwijk over gedragsstoornissen die vroeger nog niet bestonden en actualiteiten zoals #MeToo, Wilders en het slavernijverleden. Met veel aandacht voor teksten geeft Van Merwijk een inkijkje in de dilemma’s van een man die worstelt met zijn eigen vergankelijkheid. Leef je een avond in in deze creatieve geest!

Meer informatie
De voorstelling is vrijdag 1 maart en begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf  € 20,80 via www.lampegiet.nl