Workshop voor jonge uitvinders

06-09-2018, 10:38 | Lezersnieuws | Leontine Schuurman

Datum:

zaterdag 15 september 2018, 10:30

Locatie:

Kees Stipplein 74
De Cultuurfabriek
Veenendaal

Op zaterdag 15 september is er voor kinderen van 8 t/m 15 jaar de workshop ?Rise of the Robots? in De Cultuurfabriek. Tijdens deze workshop leren de kinderen meer over hoe een robot werkt en gaan ze er zelf ??n bouwen. De workshop wordt op deze dag twee keer gegeven.

Een robot bouwen Wil jij ook z?lf je eigen robot bouwen? Kom het tijdens deze workshop doen! Robots zijn er in verschillende soorten en maten. Tijdens de workshop denken we na over wat een robot is, hoe hij ziet, denkt en beweegt. Daarna ga je zelf een robot bouwen. Ook leer je hoe je de robot kunt aansturen door middel van code en ga je jouw robot programmeren. Deze workshop doe je in tweetallen. Je kunt je individueel opgeven; aan het begin van de workshop worden de tweetallen samengesteld.

Techniekbieb Deze workshop voor jonge uitvinders is een samenwerking van Bibliotheek Veenendaal en Techniekbieb. De robots waar je mee gaat werken, zijn van Techniekbieb en mogen na afloop helaas niet mee naar huis.

Meedoen De workshop wordt op deze dag twee keer gegeven, op de begane grond van De Cultuurfabriek (bij de Kunstuitleen). De ochtendworkshop is voor kinderen van 8 t/m 10 jaar en duurt van 10.30 tot 12.00 uur. De middagworkshop is voor kinderen van 11 t/m 15 jaar en duurt van 13.30 tot 15.00 uur. Tickets kosten ?5,- en zijn te koop via www.bibliotheekveenendaal.nl/klantenservice/tickets en bij de servicebalie van De Cultuurfabriek.