• Onze volleyballen

    gc
  • logo VCV

    gc

Wethouder opent startdag volleybal

12-09-2018, 16:51 | Lezersnieuws | ritha klerk

Datum:

zaterdag 15 september 2018, 09:30

Locatie:

Veenslag 70
Sporthal West
Veenendaal

VCV organiseert jaarlijks een startdag waarop we met z'n allen laten zien wat we in onze mars hebben, maar ook dat samen sporten heel leuk is.

Uitgangspunt voor dit jaar is het nieuwe jeugdplan dat gebaseerd is op het Athletic Skills Model. Dit is een andere manier van denken over bewegen. Het basisidee is dat er een latere specialisatie plaatsvindt van de sport-specifieke vaardigheden. Er wordt in eerste instantie dus meer breed opgeleid, zodat er ?atleten? of goede bewegers ontstaan. Wat verder positief is aan dit model, is dat er veel variatie en veelzijdig getraind wordt. Zo hopen wij dat het interessant blijft voor de kinderen, ook op de langere termijn.

Het eerste uur van de training staat in het teken van breed motorisch opleiden. Er komen veel motorische gebieden aan bod. De meeste zijn sport-specifiek. Springen komt bijvoorbeeld veel voor bij het volleybal, maar het kan dus ook op een andere manier getraind worden. Klimmen komt niet direct voor, maar het idee is om ook deze gebieden te trainen om iemand tot een complete sporter te ontwikkelen.

Per groep is een trainer beschikbaar en per halve zaal een ALO opgeleide bewegingsdocent die de supervisie heeft. Hij maakt en plaatst de training, begeleidt de trainers en de sporters.

Is je interesse gewekt, kom dan zaterdag even kijken in Sporthal West!

Kort overzicht van de activiteiten van komende zaterdag: Van 09.30 tot 10.30 uur geven Dames 1 en Heren 1 een clinic voor alle jeugd! 10.30 uur opening door de wethouder en presentatie jeugdplan 11.00 - 12.00 uur is er een ouder-kind toernooi voor de jonge jeugd (CMV 6-9 jaar) tegelijkertijd zijn er wedstrijden van de D-jeugd (10-12 jaar). 's Middags vinden er wedstrijden van de C-, B- en A-jeugd plaats.