• Elly Meijer geeft zangles op de Springplank.

Uniek project oratoriumkoor Euphonia met schoolkinderen.

15-02-2016, 17:01 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 12 maart 2016, 20:00 tot 22:30

Locatie:

Rhenen

Oratoriumkoor Euphonia uit Rhenen bestaat maar liefst 85 jaar. Om dit jubileum feestelijk te vieren staat er een aantal bijzondere concerten gepland.

Op zaterdagavond 12 maart 2016 voert Euphonia onder leiding van dirigent Harry Brasser, de "Johannes Passion" van J.S. Bach uit. Medewerking wordt verleend door solisten Helena van Heel, Nienke van Oostenrijk, Gerben Houba, Pieter Hendriks en Hugo Oliveira, het Holland Symfonie Orkest, Elly Meijer op orgel en 20 leerlingen van de basisschool.

Voorafgaand aan dit prachtige concert wordt op vrijdagmiddag 11 maart het eerste deel van dit stuk ten gehore gebracht door en voor 185 kinderen van drie basisscholen uit Rhenen, samen met koor, orkest en solisten. De bovenbouwleerlingen van de Cuneraschool, de Springplank en de Ericaschool kregen in de aanloop hier naar toe les van bevlogen koorlid Tom Heger over Bach, de Johannes Passion, de Duitse taal en natuurlijk over de klassieke muziek. Met de kinderen worden nu vier koralen ingestudeerd. Dit wordt verzorgd door Ivette Versluijs, leraar op de Cuneraschool en door Elly Meijer, organist en koorrepetitor bij Euphonia.

Voorafgaand aan het heuse concert, laten ervaren muziekdocenten Jan Maurits van Linge, Bert Groothedde, Hanna Koens en Mirjam Daalmans de kinderen uitgebreid kennis maken met de verschillende muziekinstrumenten. Hiervoor is de samenwerking met symfonisch blaasorkest "Ons Genoegen" gezocht.

Het gehele project draagt de naam "Johannes Passion uit volle borst" Op vrijdag 11 maart 2016 wordt ook nog speciale medewerking verleend door Jaap Pilon, welke de verhalende tekst van de evangelist zal voordragen. Deze middag uitvoering is alleen toegankelijk voor familie van de deelnemende kinderen.

Euphonia hoopt op veel belangstelling voor het concert op zaterdagavond 12 maart 2016 in de Cunerakerk, waaraan nog 20 kinderen van de diverse scholen zullen meewerken.

Aanvang van dit concert om 20.00 uur, de kerk gaat open om 19.15 uur.

Een tweede concert zal worden gegeven op 12 november 2016. Dan zal "Die Schöpfung" van Joseph Haydn worden uitgevoerd. Noteer deze datum alvast op uw kalender!

Kijk voor kaartverkoop en meer informatie op onze website: www.euphonia-rhenen.nl