• Lulu

Toneelgroep Oostpool speelt Lulu in Theater De Lampegiet

15-02-2016, 17:21 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 8 maart 2016, 20:00

Locatie:

Veenendaal

Toneelgroep Oostpool komt met de monstertragedie Lulu naar het theater. Een toneelstuk van Marcus Azzini en Hannah van Wieringen over het verlangen van de mens om de ander te bezitten en de destructie waartoe dit kan leiden. Op dinsdag 8 maart zal deze tragedie te zien zijn in Theater De Lampegiet.

Lulu gaat over het donkere verlangen van de mens om de ander te bezitten, over de hunkering om te domineren en de destructie waartoe dit kan leiden. Het is een stuk over een jonge vrouw en haar geliefden, die elkaar zowel in extase brengen, als de dood in helpen. Tussen omhelzen en wurgen zit immers maar een klein verschil. Met Kirsten Mulder heeft Azzini de gedroomde actrice voor de titelrol in huis. De cast bestaat verder zowel uit acteurs die hun sporen meer dan verdiend hebben (Marisa van Eyle, Kees Hulst, Martijn Nieuwerf) als een nieuwe generatie getalenteerde acteurs (Benja Bruijning, Teun Luijkx en Jelle de Jong).

Toneelgroep Oostpool is een nationaal theatergezelschap gevestigd in Arnhem. Het diverse aanbod wordt bepaald door vier artistieke pijlers: repertoire in eigenzinnige ensceneringen, grensoverschrijdend en beeldend theater, brutaal theater voor een jong publiek en regie-talentontwikkeling. Toneelgroep Oostpool staat voor nietsontziend theater dat de kracht én kwetsbaarheid van de mens met de toeschouwer deelt. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor deze voorstelling.

Toneelgroep Oostpool speelt Lulu - dinsdag 8 maart - aanvang: 20.00 - €25,50 - Kies zelf plaatsen en print zelf tickets op www.lampegiet. Of koop kaarten aan de servicebalie van de bibliotheek in de Cultuurfabriek.