• banner Smartphone

    Museum Veenendaal

Prijsuitreiking Smartphone fotowedstrijd

12-11-2018, 09:08 | Lezersnieuws | Inge Nederpelt

Datum:

zaterdag 17 november 2018, 12:00 tot zaterdag 1 december 2018, 12:00

Locatie:

Kees Stipplein 76
Museum Veenendaal
Veenendaal

“Wie maakt de mooiste, meest bijzondere foto van Veenendaal met de smartphone?” Het is de vraag die Museum Veenendaal, Artsschool Elevate en Stichting ALive!, de organisatoren van de Smartphone fotowedstrijd, zich hebben gesteld. Op zaterdag 17 november om 15.00 uur zal wethouder Dylan Lochtenberg in Museum Veenendaal de winnaars in elke categorie bekend maken. Daarna kan het publiek alle genomineerde foto’s bekijken in het museum of op de gevel van de Troubadour en tot 1 december stemmen voor de publieksprijs.

De vakjury heeft uit de vele verrassende en creatieve inzendingen de 36 beste foto’s gekozen in de vijf categorieën: kleur, zwart/wit, bewerkt, onbewerkt en jeugd t/m 15 jaar. De vakjury bestaat uit drie personen, te weten de beroepsfotografen Nico Brons, Govert Govers en Arjenne Niessink.

De winnaar in elke categorie wint een cheque, een workshop smartphone fotografie door Nico Brons en de foto wordt gepubliceerd in het Phonographer Magazine. De tweede prijs in elke categorie bestaat uit een workshop smartphone fotografie door Nico Brons.

De 36 beste foto’s worden vanaf 17 november 2018 tentoongesteld in Museum Veenendaal. Daar kunnen de bezoekers tot zaterdag 1 december 12.00 uur hun stem uitbrengen om te bepalen wie de publieksprijs (ook een cheque) verdient. Bovendien worden de foto’s gelijktijdig buiten geprojecteerd op het gebouw van de Troubadour aan de Zandstraat in Veenendaal.

Op zaterdag 1 december om 15.00 uur wordt de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt.