• Voorleesdagen

    NVD

Prentenboekenfeest

25-01-2018, 11:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 3 februari 2018, 13:30 tot 16:30

Locatie:

Kees Stipplein 74, Veenendaal
De Cultuurfabriek
Veenendaal

Rond het themaboek 'Ssst! De tijger slaapt'

Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat het voorlezen aan jonge kinderen centraal in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, basisscholen en bibliotheken. Het belang van voorlezen aan jonge kinderen is groot: het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers!

Prentenboek van het Jaar

'Ssst! De tijger slaapt', geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Het gaat om een spannend, speels en interactief voorleesverhaal over slapen, vriendjes, verrassingen en jarig zijn. Britta Teckentrup, geboren in Hamburg, is een prijswinnend schrijver en illustrator. Sinds 1993 heeft ze meer dan 90 kinderboeken geschreven en geïllustreerd. Haar kunst wordt bovendien vaak tentoongesteld.

Prentenboekenfeest

Op zaterdag 3 februari is er een Prentenboekenfeest met tijger. Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur wordt er steeds een half uur voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar. Aansluitend kunnen de kinderen onder begeleiding van muziekcentrum Harlekijntje zingen en dansen. Locatie: Zaal I op de 1e verdieping. Na het voorlezen kunnen kinderen op de begane grond doorlopend spelen, knutselen en kleuren én een cakeje versieren.

Inschrijfkorting en -cadeautje

Kinderen t/m 5 jaar die tijdens De Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek, betalen slechts €1,50 inschrijfgeld en krijgen een vingerpopje van de tijger uit het Prentenboek van het Jaar cadeau (zolang de voorraad strekt). Ouders die samen met hun kind lid worden, ontvangen een mini-editie van het prentenboek (op=op)!

Bij inschrijving is legimitatie verplicht.

Meer informatie: www.nationalevoorleesdagen.nl.