• persbericht

    KukkeDesign

Nationaal Ouderenfonds en Van der Valk Veenendaal brengt ouderen samen met kerst

13-10-2017, 13:40 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 19 december 2017, 17:30 tot 21:00

Locatie:

Bastion 73, Veenendaal
Van der Valk
Veenendaal

Meer dan een miljoen ouderen in Nederland zijn eenzaam en hebben nauwelijks sociale contacten. Veel van hen zijn ook met kerst alleen. Het Nationaal Ouderenfonds vindt dat dit anders kan en daarom organiseert zij, in samenwerking met Van der Valk, door het hele land kerstdiners. Maar liefst 4.000 ouderen krijgen een volledig diner aangeboden. Ook in Veenendaal wordt een kerstdiner georganiseerd. Het diner wordt gehouden in het Van der Valk Hotel Veenendaal op 19 december 2017.

De kerstdiners zijn bedoeld om ouderen samen te brengen tijdens de feestdagen. Daarnaast kunnen ouderen tijdens de diners in contact komen met mensen uit de buurt, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben.

Het Ouderenfonds draagt hiermee bij aan de vergroting van de sociale wereld van eenzame ouderen.

Dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers en de sponsoring door Van der Valk kan het Ouderenfonds ook dit jaar weer duizenden kerstdiners organiseren. Inmiddels hebben wij Tamminga, Roelofsen en Onze Winkel / Jumbo Veenendaal bereid gevonden voor een goodiebag die de 100 eenzame ouderen ontvangen op 19 december tijdens het kerstdiner van het Nationaal Ouderenfonds & Van der Valk Veenendaal. Ook Veens Welzijn zet zich in door het aanbieden van kosteloos vervoer en 2 chauffeurs! Heeft u als bedrijf nog een presentje dat kosteloos kan worden toegevoegd aan deze goodiebag, of wil je doneren zodat wij iets extra's kunnen geven aan deze ouderen? Neem dan contact met ons op via kerstcoordinator@gmail.com.

Het Nationaal Ouderenfonds Het Nationaal Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de OuderenOmbudsman, de Zilverlijn en de kerstdiners. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.