Lezing over het nieuwe Stadsmuseum

24-08-2018, 17:44 | Lezersnieuws | liesbeth faber

Datum:

maandag 3 september 2018, 10:00

Locatie:

Nieuwe Veenendaalseweg 75
Bibliotheek Rhenen
Rhenen

Op maandagochtend 3 september geeft Maike Woldring tijdens de Zoute Inval van de bibliotheek Z-O-U-T een lezing over het nieuwe Stadsmuseum Rhenen. Maike Woldring is museumco?rdinator van het nieuwe museum, dat onlangs gevestigd is in het Oude Raadhuis aan het Marktplein. De lezing start om 10.00 uur en vindt plaats in de Raadzaal van het Huis van de Gemeente aan de Nieuwe Veenendaalseweg in Rhenen. De toegang is gratis, een kopje koffie/thee kost ? 1,-.

Tijdens de presentatie zal Maike Woldring ingaan op de manier waarop het Stadsmuseum wil uitgroeien tot een levendige ontmoetingsplek voor cultuur en geschiedenis ? voor de inwoners van Rhenen en voor toeristen. Met een eigentijdse presentatie van de vaste collectie gaat het museum ervoor zorgen dat Rhenen beleefd wordt als een stad met een geschiedenis van formaat.

Op 8 september, tijdens Open Monumentendag, gaat het eerste deel van het museum open: de ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen, de VVV en het museumcaf?. De allereerste expositie heet ?Rhenen op de Kaart?. Deze mooie, kleine tentoonstelling bestaat uit 50 bijzondere kaarten uit de collectie van de Rhenense verzamelaar en kenner Henk Deys. In de expo staat u oog in oog met historische rivier- en waterstaatkaarten, militaire kaarten, kaarten van Rhenen als stad aan de rivier, en ook provinciekaarten. In de bibliotheek kunt u diverse boeken over geschiedenis vinden van Henk Deys.

Maike Woldring (58) werkte eerder als interim manager en als hoofd Marketing van Museum Het Valkhof in Nijmegen en het Nederlands Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Meer informatie op www.bibliotheekzout.nl