Lezing gevoelige kinderen met sterke wil

30-05-2018, 10:00 | Lezersnieuws | Josina Hemmer

Datum:

zaterdag 16 juni 2018, 15:00 tot 16:30

Locatie:

Spiesheem 54
Het Ontmoetingshuis
Veenendaal

Als je kind een sterke wil heeft, maar tegelijkertijd erg gevoelig is, sta je als ouder of leerkracht voor een niet altijd gemakkelijke taak. Want hoe zorg je ervoor dat je het kind begrenst, zonder zijn gevoeligheid te negeren? Hoe zorg je dat het niet onder- maar ook niet overprikkeld raakt op school? Over dit thema geeft psychologe Janneke van Olphen zaterdagmiddag 16 juni een informatieve lezing in het Ontmoetingshuis in Veenendaal.

Janneke van Olphen uit Soest is gespecialiseerd in hooggevoelige kinderen met een sterke wil. Zij schreef al twee boeken over en voor deze doelgroep en op 16 juni verschijnt het nieuwste kinderboek dat zij samen met Josina Intrabartolo uit Bennekom schreef: Draakje Vurig op school. Uitgeverij Scrivo Media zag het als een mooie aanleiding om tijdens een theesessie ouders en leerkrachten te informeren over deze groep kinderen, die soms toch om een wat andere aanpak vraagt.

In ongeveer een uur tijd neemt Janneke de eigenschappen en het gedrag van gevoelige, wilskrachtige kinderen onder de loep en biedt zo inzicht in lastige situaties en hoe die zijn aan te pakken. Praktisch, herkenbaar, soms confronterend, maar zeker ook verhelderend, voor zowel ouders als leerkrachten. Ook is er na afloop nog de kans om vragen te stellen aan Janneke en Josina. Er is tevens een grote boekenstand van uitgeverij Scrivo Media met boeken over onder meer hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, angsten en rouw.

De lezing wordt gehouden op zaterdagmiddag 16 juni om 15 uur (inloop vanaf 14.30 uur) in het Ontmoetingshuis in Veenendaal-Oost. Toegang bedraagt 10 euro, incl. een kopje thee. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.draakjevurig.nl.