• Hardlopen is genieten

    Be Hoving

Hardloopcursus VAV start in maart

08-02-2018, 08:41 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 19 februari 2018, 20:00 tot 21:00

Locatie:

Spitsbergenweg 48, Veenendaal
Verenigingsgebouw VAV / Sportpark Spitsbergen
Veenendaal

Voor iedereen die (opnieuw) wil beginnen met hardlopen biedt de Veenendaalse Atletiek Vereniging dit voorjaar weer de OpStart cursus aan. Gedurende een periode van twaalf weken wordt toegewerkt naar het lopen van 5 kilometer. Hierbij is er het opbouwen van conditie ook veel aandacht voor het aanleren van een goede looptechniek en -houding.

Het programma bestaat uit twee trainingsavonden per week (maandag en woensdag van 20:00 tot 21:00 uur) en gedurende het cursustraject zijn er drie trainingen in het bos (zaterdagochtend). De cursisten maken tijdens de cursus gebruik van de faciliteiten van een atletiekvereniging zoals een 400 meter baan, binnenhal, oefenmaterialen, kantine, kleedruimtes en douches.

De cursus wordt verzorgd door een team van professionele, gespecialiseerde, door de atletiekunie gecertificeerde looptrainers en tijdens het cursustraject profiteer je al van alle faciliteiten van een atletiekvereniging.

Na afloop van de 12 weken kun je vrijblijvend doorstromen naar een bestaande loopgroep om de stap van 5 kilometer naar 5 mijl te maken en de cursisten die vervolgens lid worden ontvangen een eenmalige korting op de contributie.

Op 19 februari is er een informatieavond om 20.00 uur, in de kantine van het VAV-verenigingsgebouw op Sportpark Spitsbergen. Tijdens deze avond ontvangt men uitgebreide informatie over het cursustraject, kan men kennismaken met de trainers en is er ruimte voor het stellen van vragen. Ook is Runnersworld Ede aanwezig om advies te geven over o.a. hardloopschoenen en kleding.

De cursus start op maandag 5 maart en wordt feestelijk afgesloten met een testloop over 5 kilometer op woensdag 23 mei.

Meer informatie is te vinden op www.vav-veenendaal.nl