• Gerald Troost

    Ruben Timman

Gerald Troost presenteert nieuwe CD Witte Vlag in de Basiliek in Veenendaal op vrijdag 13 oktober.

28-09-2017, 15:30 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 13 oktober 2017, 20:00 tot 22:30

Locatie:

Wiltonstraat 56, Veenendaal
Basiliek
Veenendaal

Overgave. Loslaten en vertrouwen. Het zijn processen die niet makkelijk zijn. Al helemaal niet in onze onzekere wereld. Je eigen agenda leren loslaten en op God vertrouwen was ook voor zanger Gerald Troost niet eenvoudig, maar het leverde wel de inspiratie op voor de nieuwe cd 'WITTE VLAG', dat een paar primeurs voor de liedschrijver uit Veenendaal kent.

'WITTE VLAG' is een eerlijk en persoonlijk album voor Gerald Troost. De nieuwe liedjes beschrijven zijn zoektocht naar liefde, waardering en warmte en het vinden ervan in een relatie met God. Gerald schreef er karakteristieke luisterliedjes over. Een hoogtepunt op het album is 'AL DIE TIJD NAAR U VERLANGD', een lied dat het verlangen naar innerlijke vrijheid bezingt en mede dankzij de bijdrage van cellist Luca Genta opvalt. Ook het vakkundige gitaarwerk van Jan Peter Beyersbergen drukt een stempel, zoals op het uitbundige openingsnummer 'HEMELHOOG'.

Het thema van 'WITTE VLAG' is niet alleen persoonlijk en herkenbaar voor veel mensen: het vertaalt zich ook in een primeur voor Gerald Troost. Voor het eerst bestaat ongeveer de helft van een nieuw album uit aanbiddingsnummers, die geschikt zijn om in groepen en gemeentes te zingen. "'Overgave' heeft veel te maken met aanbidding" aldus Gerald. "Als je het roer loslaat en aan God geeft, wil je Hem ook eren met je leven."

Al deze mooie nieuwe nummers en meer zijn live te beluisteren op vrijdag 13 oktober in de Basiliek in Veenendaal. Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.basiliekveenendaal.nl