• Halina Reijn in de film Oude Liefde.

    Filmhuis Veenendaal

Films van eigen bodem in het filmhuis

18-03-2018, 16:53 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 24 maart 2018, 20:30

Locatie:

Kees Stipplein 6
Stiplounge
Veenendaal

Aankomend weekend staan er twee Nederlandse topfilms op het programma van Filmhuis Veenendaal. In beide films spelen ?liefde? en ?romantiek?, op verschillende manieren, een belangrijke rol. Op zaterdagavond 24 maart om 20.30 uur is de romantische komedie Weg Van Jou te zien op het witte doek van locatie Stiplounge aan het Kees Stipplein. Op zondagmiddag 25 maart draait Oude Liefde om 14.30 uur.

In Weg Van Jou zien we de stadse Evi, die met frisse tegenzin door haar werkgever wordt overgeplaatst van hip Rotterdam naar Zeeuws-Vlaanderen. Weigeren is geen optie, haar carri?re valt of staat met slagen in Zeeland. Ze laat haar comfortabele leven van uitgaan en consumeren achter zich en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe leven in Zeeuws-Vlaanderen. Dat daar niet allemaal onverstaanbare Zeeuwen wonen, blijkt als Evi in Terneuzen schipper Stijn ontmoet. Zou ze dan toch aarden in de Zeeuwse klei of keert ze liefst zo snel mogelijk terug naar haar vriend Lennaert die in Rotterdam is gebleven?

Oude Liefde

Oude Liefde is geregisseerd door Nicole van Kilsdonk en kent een rol voor Halina Reijn. Als hun 40-jarige zoon plotseling komt te overlijden zoeken de ouders, twee gescheiden zestigers, troost bij elkaar. Hun oude liefde laait weer op. De affaire geheim houden voor de familie blijkt in de praktijk ingewikkelder dan gedacht. Net als het wegdrukken van onverwerkte problemen van vroeger.