• koeien, landschap

    Otto Vloedgraven

Fietstocht ANV Het Binnenveld

05-06-2018, 21:59 | Lezersnieuws | Vincent Mosch

Datum:

zaterdag 16 juni 2018, 10:00 tot 16:00

Locatie:

hoek Wageningselaan/Generatorstraat
Binnenveld
Veenendaal

Op zaterdag 16 juni organiseert ANV Het Binnenveld van 10.00 - 16.00 uur een fietstocht langs diverse boerderijen die de deuren openzetten voor belangstellenden. Van Rhenen tot Wageningen en Bennekom zijn er bedrijven te bezoeken. En onderweg geniet u van het prachtige landschap waar (pluim)veeteelt, akkerbouw, natuur en weidevogelbeheer samen op gaan. Kijk op www.anvhetbinnenveld.nl voor info, een kaartje en meer.

Zo is er bij Boerderij van Steenbergen in Bennekom een open dag op hun biologische en scharrel legkippen bedrijf. Naast een praatje met de boer, een kijkje in de stal, bij het eieren verzamelen en de uitloopweide, kunt u om 10.30 uur de kippen naar buiten zien lopen. Dat is een erg leuk gezicht! Verder is er een imker die op het erf bijen houdt, het Wagenings Wijngoed die hun biologische wijnen presenteren en is de boerderijwinkel open met streekproducten uit de regio. Ook de kinderen worden niet vergeten.

Bezoek onderweg ook gerust de winkel van Bakkerij Ten Veen, die ambachtelijk brood bakt en ook divers graan uit de streek verwerkt in z'n brood.

Bij zorgboerderij De Hoge Born in Wageningen zijn er rondleidingen in de kas, de akkers met groenten, pizza bakken in een buitenoven, open podium bij de Yurt en diverse kinderactiviteiten, zoals een nieuwe speeltuin en een stukje op een platte kar achter een tractor rijden. Verder is er bij de biologische winkel een markt waar diverse producenten uit de streek te vinden zijn.

Via een aantal boerderijen in Rhenen kunt u weer terugfietsen naar Veenendaal. Boerderij van Roekel aan de Cuneraweg 42 is open, waar rondleidingen zijn en dieren knuffelen. Kinderen kunnen drinken tappen uit een ranjakoe.

Het Oldtimermuseum van Kees Rijksen is open om de prachtige collectie klassiekers te bekijken.

En diens buurman, Melk en Vleesboerderij Het Binnenveld aan de Zuidelijke Meentsteeg, heeft ook open huis met rondleidingen en de boerderijwinkel is open.

Kortom: genoeg te beleven in Het Binnenveld. Welkom op 16 juni!