• nvt

    nvt

Dorcas komt in actie voor armen

12-02-2018, 14:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 18 februari 2018, 00:00 tot zaterdag 24 februari 2018, 00:00

Locatie:

, Veenendaal
Veenendaal
Veenendaal

Veenendaal - Vrijwilligers van ontwikkelingshulporganisatie Dorcas gaan binnenkort weer op pad om geld in te zamelen voor de projecten van Dorcas in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Ook in Veenendaal komen zij aan de deur tijdens de collecteweek van 18-24 februari.

Blijvende verandering in mensenlevens - dat is waar Dorcas aan werkt met haar projecten. We geloven in gerechtigheid en we zijn overtuigd van het prachtige potentieel in ieder mens. We zien een wereld vol unieke mensen, die leven onder uiteenlopende omstandigheden. Kwetsbaar en krachtig tegelijk.

Een voorbeeld van die projecten wordt uitgevoerd in North Gem in Kenia, waar Josephine woont. Josephine is geïnfecteerd met het hiv-virus. Als weduwe met vier kinderen stond zij er helemaal alleen voor. Ze had geen vast inkomen. Met behulp van een microkrediet heeft ze nu een eigen winkel in groenten, fruit en granen en kan ze in haar eigen levensbehoeften voorzien. Haar toekomst, én die van haar kinderen, ziet er nu heel anders uit.

Dorcas: in actie voor de allerarmsten

Dorcas komt in actie voor mensen in nood en armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door de opdracht uit de Bijbel om te zorgen voor armen en onderdrukten, werkt Dorcas al ruim 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Meer informatie: www.dorcas.nl of tel. 0228 595900.