Culturele Zaterdag verlevendigt binnenstad met game-cultuur

31-03-2016, 17:21 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 2 april 2016, 12:00 tot 17:00

Locatie:

Veenendaal

De volgende Culturele Zaterdag, getiteld LOADING… ART, zal op 2 april plaatsvinden in Veenendaal. LOADING… ART staat in het teken van een bijzondere vorm van cultuur: game- en videokunst. Theater De Lampegiet wil laten zien dat game en video een belangrijk onderdeel zijn van hedendaagse kunst.

Theater De Lampegiet werkt samen met organisaties in Veenendaal en omstreken om de middag van 2 april zo levendig mogelijk te maken. Onder andere ICT bedrijf CTS IT en videoclub Beter Beeld spelen een rol in de realisatie van de zaterdag. Het doel van de Culturele zaterdag is een omgeving te creëren waarin zowel volwassenen als kinderen gezamenlijk kunnen kennismaken met en deelnemen aan de vele aspecten van game- en videokunst. Theater De Lampegiet vindt dat game en videokunst meer aandacht verdiend, omdat het net zo goed een middel is om creatieve en emotionele gevoelens te uiten als bijvoorbeeld schilder- of beeldhouwkunst. LOADING… ART zal plaatsvinden in een leegstaand pand in de binnenstad van Veenendaal.

Onder andere wordt er een greenscreen geplaatst, waarmee bezoekers zich in de gekste situaties kunnen plaatsen met behulp van video effecten. Videoclub Beter Beeld verzorgt dit programmaonderdeel waarbij video opnames, montages en special effects centraal staan.

Verder kunnen bezoekers deelnemen aan een mini LAN-party met het populaire spel Minecraft. De reden dat dit spel wordt gespeeld is dat Minecraft zoveel creatieve aspecten heeft. Het spel geeft de speler de mogelijkheid om alles te creëren wat hij of zij wil. Door blokken te plaatsen kan de speler digitaal constructies bouwen. Spelers kunnen bijna alles bouwen wat ze willen en hun verbeelding op de vrije loop laten door de enorme vrijheid die Minecraft biedt. De brede toepasbaarheid van Minecraft heeft ervoor gezorgd dat het spel ook al wordt gebruikt in educatie.

Daarnaast worden er nog diverse andere activiteiten ontwikkeld, zodat 2 april een dag wordt waar jong en oud van kan genieten.

Om op de hoogte te blijven van de programmering van de Culturele Zaterdag, like dan de Facebookpagina of houd www.culturele-zaterdag.nl goed in de gaten.