Concert Moorsound en Scheepjeswolharmonie

21-10-2018, 21:27 | Lezersnieuws | Gert Takken

Datum:

zaterdag 27 oktober 2018, 20:00

Locatie:

Goudvink 2
Westerkerk
Veenendaal

Het concert heeft dan ook niet voor niets de titel “Muziek laat je dromen” meegekregen. Zo zingt MoorSound liedjes van de Beatles tot Stef Bos, waarin dromen over heden, verleden en toekomst worden weergegeven. De Scheepjeswolharmonie laat de dromen horen in o.a. les Miserables, Droomland, Chopins dream en Dromen zijn bedrog. De muzikanten gaan een fijne avond hebben en zij zijn ervan overtuigd dat de bezoekers ook gaan genieten. De entree hoeft vast geen belemmering te zijn, want dit is slechts € 10,- inclusief een consumptie. Kaarten zijn voorafgaande aan het concert aan de kerk te koop.

MoorSound repeteert op woensdagavond van 20.15 tot 22.15 uur in de sporthal West onder de bezielende leiding van Natalie Goossens (uiterst rechts, staand op de foto). De Belgische dirigente heeft een gedegen opleiding achter de rug, o.a. aan het conservatorium in Brussel en het conservatorium in Maastricht. Zij heeft niet alleen ervaring als dirigente van diverse koren, maar ook als stemcoach, organiste en zangeres.

De vaste pianist van het koor, Hans Wegen, wordt in verband met een operatie aan zijn hand tijdelijk vervangen door de pianiste Noëlle Drost. Ondanks haar jeugdige leeftijd heeft Noëlle al de nodige ervaring. Zij begon op 8-jarige leeftijd met pianoles. Ging naar de School voor Jong Talent van het conservatorium in Den Haag, volgde diverse masterclasses en heeft nu als hoofdvak zang. Met dit laatste won zij dit jaar de Donemus prijs van het Prinses Christina concours. Als pianiste heeft zij o.a. gespeeld in het concertgebouw in Amsterdam, in De Doelen in Rotterdam en gesoleerd met musici van het Rotterdams Filharmonisch orkest.

MoorSound organiseert gemiddeld eens in de twee jaar een groot concert, over het algemeen met een andere muziekgroep, hetzij koor, hetzij orkest. Dit jaar meende men een nieuwe uitdaging in een concert samen de Scheepjeswolharmonie te zien. En dat is geen droom gebleken. Het orkest ging meteen enthousiast in op de uitnodiging en de eerste repetitie verliep heel prettig voor koor en orkest. De harmonie speelde afgelopen december ook al in de Westerkerk haar kerstconcert. Omdat het toen spekglad was, hebben weinig mensen dit concert mee kunnen maken. Gelukkig krijgt iedereen 27 oktober opnieuw een kans om het orkest en de slagwerkgroep aan het werk te zien en te horen.MoorSound heeft meerdere malen meegedaan aan korenfestivals, waarbij de score steeds beter is geworden. Een plaats in de top is de grootste droom, daar gaat men voor!