• Onze Carice van Houten.

    Filmdepot

Brimstone in Filmhuis Veenendaal

04-01-2018, 11:31 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 13 januari 2018, 20:00 tot zondag 14 januari 2018, 17:00

Locatie:

Keesstipplein 6, Veenendaal
Filmhuis Veenendaal
Veenendaal

De ijzersterke thriller Brimstone draait binnenkort in Filmhuis Veenendaal. Als een angstaanjagende priester naar een rustig dorp komt om de "zondigen" te straffen, is niemand meer veilig. Datzelfde weekend is A Bras Ouverts te zien. In deze komedie spoort een schrijver met zijn nieuwe boek rijken aan om mensen in nood te helpen. Binnen een paar dagen staat er een hele Roma-familie voor zijn villa die zijn boodschap gehoord heeft.

In Brimstone maakt een duivelse priester het leven onmogelijk voor Liz en haar dochter. Guy Pearce, vooral bekend van films als Memento en The King's Speech, speelt de duivelse priester. De vriend van Liz wordt gespeeld door acteur Kit Harrington (ja, die van Game of Thrones). Ook onze eigen Carice van Houten heeft een rol in deze film als een van de eerste slachtoffers van de nieuwe priester.

In A Bras Ouverts nodigt schrijver Fougerole tijdens een talkshow per ongeluk een compleet Roma-gezin uit. Dit leidt vanzelfsprekend tot veel komische momenten. De hoofdrolspeler, Christian Clavier, herken je niet direct, maar hij speelt ook Asterix in meerde Asterix en Obelix-films.

Brimstone draait zaterdag 13 januari om 20.30 uur in Filmhuis Veenendaal. A Bras Ouverts is te zien op zondag 14 januari om 14.30 uur.