• Jongeren genieten van de natuur met WoesteLand

    WoesteLand Academie

Breng jongeren dichterbij de natuur. Volg de training Natuurbeleving met Jongeren

22-01-2018, 10:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 17 maart 2018, 10:30 tot 14:30

Locatie:

Karel Fabritiusstraat 3, Veenendaal
Natuur- en Milieu Educatief centrum “De Groenhof”
Veenendaal

Op 17 maart geeft de WoesteLand Academie de training Natuurbeleving met Jongeren. Deze training zal gegeven worden bij NME centrum "De Groenhof" in Veenendaal en is voor alle geïnteresseerden toegankelijk. Tijdens de training krijgen deelnemers handvatten aangereikt waarmee ze natuurbeleving kunnen inzetten om jongeren te enthousiasmeren voor natuur. Door meer mensen te onderwijzen over jongeren, natuur en duurzaamheid hoopt de WoesteLand Academie meer jongeren te kunnen bereiken en samen te bouwen aan een duurzame samenleving.

Tijdens de training 'Natuurbeleving met Jongeren' ervaar je zelf welke rol natuurbeleving kan spelen in natuureducatie en bedenk je werkvormen waarin natuurbeleving centraal staat. Ook leer je jongeren als doelgroep beter begrijpen en ga je direct aan de slag met het bedenken van je eigen natuurbelevingsactiviteit voor jongeren. Zo leer je de om theorie direct toe te passen in jouw praktijk.

Kosten: € 30 inclusief biologische en vegetarische lunch. Iedereen die zich minimaal 6 weken van tevoren opgeeft, krijgt een vroegboekcadeau. Opgeven kan via www.woestelandacademie.nl.

Over de WoesteLand Academie

De WoesteLand Academie is opgericht om, door middel van workshops, trainingen en cursussen, geïnteresseerden handvatten te geven om jongeren te inspireren voor natuur en duurzaamheid. Het is onderdeel van WoesteLand, de jongerenafdeling van IVN Natuureducatie. Al 50 jaar organiseert WoesteLand diverse actieve en gezellige jongerennatuurvakanties in binnen- en buitenland, waarbij altijd een steentje wordt bijgedragen aan het behoud van het gebied. De kennis die daarbij is opgedaan wordt nu via de trainingen van de WoesteLand Academie doorgegeven aan een groter publiek. Door jongeren zelf de natuur te laten beleven werkt WoesteLand aan een duurzame samenleving.