• Burgemeester Kolff draagt het Bevrijdingsvuur 2016 over aan de Bevrijdingslopers

    Ate Brouwer

Bevrijdingsloop 2017

24-04-2017, 14:20 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 24 april 2017, 14:01 tot woensdag 3 mei 2017, 14:01

Locatie:

Sportlaan 3 Sportlaa, Veenendaal
station centrum
Veenendaal

Sportservice Veenendaal en de Recreatie Lopers Veenendaal (RLV) doen dit jaar weer mee met de Bevrijdingsloop in de nacht van 4 op 5 mei van Wageningen naar Veenendaal.

Bevrijdingsvuur

Ieder jaar loopt een groep recreatieve Veenendaalse lopers met het bevrijdingsvuur van het plein bij hotel "De Wereld" in Wageningen naar het "monument der gevallenen" in Veenendaal. Burgemeester Kolff geeft het bevrijdingsvuur aan de Bevrijdingslopers en neemt het later in de nacht weer in ontvangst in Veenendaal. Het bevrijdingsvuur staat symbool voor leven in vrijheid.

2 afstanden mogelijk

Het is mogelijk om de hele afstand van 14.5 kilometer mee te lopen of de helft van 6,7 kilometer. Vanuit de organisatie rijdt een personenbusje mee voor de lopers en hun spullen en fietsen verkeersregelaars mee.

De Bevrijdingslopers vertrekken donderdag 4 mei om 22.45 uur met voertuigen vanaf station centrum in Veenendaal naar Wageningen. Rond 02.30 uur op vrijdag 5 mei komen de Bevrijdingslopers aan bij het monument in Veenendaal. Bouman Kantoor Totaal heeft de Bevrijdingslopers na afloop uitgenodigd voor een hapje en drankje om de Bevrijdingsdag feestelijk in te luiden.

Interesse

Heb jij interesse om mee te lopen? Stuur voor meer informatie een mail naar:

Ron Santifort; santiwijs@hotmail.com of

Michiel van Straaten; ejvanstraaten@gmail.com