Columns

Columnist:

Veensteken

Reuring in 't Veen

Een dikke week geleden werd ik gebeld. 'Aart, er is iemand verhinderd, heb jij soms zin om mee te gaan naar de mannenzang in Katwijk? We gaan er met een bus vol Veenendalers, Overbergers, Ederveners, Renswoudenaren, Scherpenzelers en Woudenbergers naar toe.

Columnist:

Veensteken

Waar is het feestje?

Noteert u 'm in de agenda? De Dag van Veenendaal. Op 12 maart 2020 zijn Stichts en Gelders Veenendaal 60 jaar samen. Reden voor een feestje. Want er is in die tijd veel bereikt.

Columnist:

Veensteken

Vriendelijker

We mogen als Veenendalers best eens iets vriendelijker worden. De gemeente kwam er via enquêtes achter dat bijna de helft van de zaterdagse bezoekers van ons koopcentrum van buiten Veenendaal komt.

Columnist:

Veensteken

Een loopje nemen

Het was afgelopen week geen feest om in Veenendaal te fietsen. De oost-west-fietspaden langs de Prins Clauslaan, Industrielaan en J.G. Sandbrinkstraat waren door werkzaamheden tegelijkertijd geblokkeerd.

Columnist:

Veensteken

Bloeiend centrum

Een bloeiend winkelcentrum hebben we wel. Prachtig! Maar het bruisende is er een beetje af. Dat krijg je pas als je achter enorm veel zaken een groen vinkje kunt zetten zoals achter het dagelijks vegen van de Hoofdstraat. Perfect!

Columnist:

Veensteken

Géén bommetje!

Sensatie in het dorp. Het is al twee weken 'the talk of the town'. De bedreigingen die Sytse Tamminga, caféhouder op de markt én handelaar in lachgastanks voor de horeca, ondergaat. 't Is ook niet niks.

Columnist:

Veensteken

Brood & Spelen

We hebben een stikstofprobleem. Veel projecten lopen, na de uitspraak van de Raad van State, gevaar niet gerealiseerd te mogen worden. De uitbreiding van de Rondweg-Oost is er zo een.

Columnist:

Veensteken

'Ze deden een plas'

Hondjes markeren graag hun territorium door op iedere paal een luchtje achter te laten. Daar moest ik aan denken toen afgelopen week het nieuwe beeldmerk #ditisVeenendaal werd gelanceerd. Een moderne vorm van graffiti. Het was alweer de derde merkcampagne binnen een paar jaar tijd.

Columnist:

Veensteken

Extra G-jaar?

Reeds in november 2017 begon een groep Veenendalers te toeteren dat 2019 uitgeroepen moest worden tot het Gilbertjaar. Jammer dat later bleek dat Gilbert weinig tot niets met Veenendaal te maken heeft gehad. Dat verstoorde wel enigszins het feestje.

Pagina's