Columns

Columnist:

Veensteken

Allegaartje

Waarschijnlijk is het u ontgaan, het is u vergeven, maar afgelopen week was hét hoogtepunt van het politieke jaar in Veenendaal. De 33 raadsleden van 11 partijen bespraken de 'Kadernota'. Twee lange dagen vergaderen leverden een waslijst aan wensen op.

Columnist:

Veensteken

'Fijne motorrit'

Ik moet even iets kwijt! Het verbaasde mij dat ik zomaar in een paar dagen tijd een heel ander beeld kreeg van een groep weggebruikers.

Columnist:

Veensteken

Verhit

Het was me het weekje wel. Temperaturen van dertig graden en meer. Transpireren in bed tijdens tropische nachten. Overal ventilatoren uitverkocht. En een oproep van het waterbedrijf om vooral niet te lang te douchen.

Columnist:

Veensteken

Zoektocht

De tijden veranderen, ook wat betreft het praten over en het begraven van jong overleden baby's. Het is anno 2019 bijna niet meer voor te stellen dat iemand pas na 40, 50 of 60 jaar bij het graf van een dierbare staat. Toch gebeurt het nog steeds. Zelfs in Veenendaal.

Columnist:

Veensteken

Droge voeten

Alle zegen komt van boven. Alle regen ook. Afgelopen week was het weer raak in Veenendaal. Verschillende straten stonden kortstondig blank. De Buurtlaan is een notoire plek waar hoosbuien voor overlast zorgen.

Columnist:

Veensteken

'Ietsepietsie'

Ik lag vorige week op de stoel bij de tandarts. Gebittenspecialist Alexander moest een kleine reparatie uitvoeren aan mijn nepkies. Ondertussen hadden we het over zijn beroep. Het was Alexander opgevallen dat bijna niemand over zijn werk praat.

Columnist:

Veensteken

Vertrouwen

Een samenleving draait om het vertrouwen wat we in elkaar, de overheid en organisaties hebben. Maar het vertrouwen in tal van overheidsinstanties brokkelt af. Kun je het CBR nog wel vertrouwen als je rijbewijs verlengd moet worden en ze maanden achterstand hebben?

Columnist:

Veensteken

Stembureau

Vorige week donderdag was de stemming voor het Europees Parlement. Samen met nog drie stembureauleden en vijf tellers moesten we de stemming in het gebied tussen Zandstraat, Weverij en Hoofdstraat in goede banen leiden. Velen denken dat we onbetaalde vrijwilligers zijn maar dat is niet juist.

Columnist:

Veensteken

Landverhuizers

Sinds kort ben ik gewisseld van kapper. Veenendaal telt meer dan honderd kapsalons. Vaak met prachtige namen als 'Knipgarage', 'de Haar-zaak', 'Gossip' of 'Cut and more'. Uit pure nieuwsgierigheid belandde ik bij een Turkse barbier. Haren knippen is daar een echte belevenis.

Pagina's