Columns

Columnist:

Veensteken

Hoogtepunt

't Geluid maakt me iedere ochtend wakker. Het gaat door het open slaapkamerraam. Soms val ik weer in slaap. Maar na aan half uur is het er weer. En dan weet ik dat het écht tijd is om op te staan. Afgelopen week maakte ik voor het eerst persoonlijk kennis met mijn 'wekker'.

Columnist:

Veensteken

Keerzijde

De gemeente heeft in 2017 Stadsakkers Veenendaal een tijdelijke plek in Veenendaal-Oost gegeven om daar groente en fruit te produceren voor de voedselbank. De grond is echter te duur om op die plek blijvend slaplantjes te poten. Woningbouw zal vele tonnen gaan opleveren.

Columnist:

Veensteken

Eilanden

Vakanties zijn de ideale voedingsbodem om je ‘ware ik’ naar boven te halen. Je kunt dromen over wat je nu echt wilt Een tweede huis? Een nieuwe hobby? Of toch een andere baan. Tijdens mijn vakantie fantaseer ik altijd over eilanden en oude landkaarten.

Columnist:

Veensteken

Na-apen

We worden door de plaatselijke overheid aangespoord te gaan zingen. Tenminste zo komt het bij mij over. Op een tweetal borden die gemonteerd zijn aan lantaarnpalen langs het fietspad door de Duivenweide staat te lezen: 'ZANGFIETSPAD Hier mag je officieel (mee) zingen op de fiets!

Columnist:

Veensteken

Ronde-miss

Veenendaal-Veenendaal staat weer voor de deur. Op woensdag 21 augustus kunnen wielerfanaten hun hart ophalen. Dit jaar met extra doorkomsten in ons centrum. Ik ben zo'n wielerfan. Vroeger zat ik met m'n ouders urenlang voor de buis om geen demarrage te missen. Wie werd er gelost?

Columnist:

Veensteken

Gratis

Gratis past ons allemaal! Ofnietan? Maandag kreeg ik ook iets voor niets… totaal onverwachts! Bijna wekelijks ligt er op maandagmorgen een boodschappenbriefje op het aanrecht. Mijn vrouw werkt die dag en veelal zijn er wel een paar lege plekken in de koelkast. Die moet ik dan weer vullen.

Columnist:

Veensteken

Schaamrood

Gemeenteraadsleden zijn de baas van de gemeente en verdelen het geld. Geen dankbare taak want goed doe je het nooit. In 2018 namen ze het besluit om het onderhoudsniveau van de openbare ruimte te verhogen naar niveau B. Er zijn echter plekken in onze gemeente waar nog wel een tandje bij kan….

Columnist:

Veensteken

Allegaartje

Waarschijnlijk is het u ontgaan, het is u vergeven, maar afgelopen week was hét hoogtepunt van het politieke jaar in Veenendaal. De 33 raadsleden van 11 partijen bespraken de 'Kadernota'. Twee lange dagen vergaderen leverden een waslijst aan wensen op.

Pagina's