Columns

Columnist:

Veensteken

Landverhuizers

Sinds kort ben ik gewisseld van kapper. Veenendaal telt meer dan honderd kapsalons. Vaak met prachtige namen als 'Knipgarage', 'de Haar-zaak', 'Gossip' of 'Cut and more'. Uit pure nieuwsgierigheid belandde ik bij een Turkse barbier. Haren knippen is daar een echte belevenis.

Columnist:

Veensteken

Spinnen

Je hoort weleens dat mensen 'versmeren'. Vaak zijn het alleenstaanden maar het kan net zo goed een echtpaar zijn. Niet iedereen haalt regelmatig even de bank van de kant of pakt dagelijks de stofzuiger. Vorige week moest ik om informatie in te winnen naar meneer X. Hij deed zelf open.

Columnist:

Veensteken

Zwart-wit

Eerst hadden we het Witte Paard. Toen werd de hoek van de Tuinstraat en de J.G. Sandbrinkstraat omgedoopt in het Zwarte Schaap. En nu ligt er een zebra. Of beter gezegd lag er een zebra. Het Veense gemeentebestuur is namelijk niet zo gecharmeerd van exoten in de bebouwde kom.

Columnist:

Veensteken

Veiligheid

De gemeente Veenendaal doet erg veel aan veiligheid en dat is goed. Een gemeente moet de veiligheid van haar burgers waarborgen. Maar helaas gebeurt er soms ook helemaal niets…

Columnist:

Veensteken

Monddood

Er zijn maar weinig burgers die een jarenlange strijd met de overheid overleven. Meestal vecht je als eenling tegen een machtig bureaucratisch apparaat. Zie dat maar eens vol te houden.

Columnist:

Veensteken

Sigarettenpeuken

Begin tachtiger jaren van de vorige eeuw was het nog de gewoonste zaak van de wereld dat je op een feestje voor de gasten sigaretten en sigaren op de tafeltjes in de feestruimte had staan. Gaandeweg de avond kon je de rook snijden.

Columnist:

Veensteken

Odyssee

Mijn vader gaf mij voor zijn dood de opdracht mee de Odyssee van Homeros te lezen. Maar pas als ik er aan toe was… Het boek stond in zijn boekenkast, boven zijn bed. Ik had er wel eens in gebladerd en vond het vooral knap ingewikkeld.

Columnist:

Veensteken

Lege handen

De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn weer achter de rug. De balans is opgemaakt. Zoals altijd waren er bijna alleen maar winnaars. Toch is onze regio een dikke verliezer. Als je eens goed kijkt waar de gekozen poppetjes vandaan komen, dan staat onze regio compleet met lege handen.

Columnist:

Veensteken

Gilbertcircus

Als een soort roofridder vaagde hij het veen weg uit de Vallei. Maar in Veenendaal is hij nooit geweest. Oud-wethouder/historicus/leraar Jaap Pilon heeft zijn huiswerk goed gedaan. Zijn werkgroep Geschiedenis is tot dezelfde conclusie gekomen als Taeke Stol.

Pagina's