• Veel borden bij ingang koopcentrum Veenendaal.

    Aart Aalbers
  • Om in het centrum van Veenendaal te komen 'moet' men eerst tien minuten borden lezen.

    Aart Aalbers
  • Om in het centrum van Veenendaal te komen moet men eerst tien minuten borden lezen.

    Aart Aalbers

Vriendelijker

We mogen als Veenendalers best eens iets vriendelijker worden. De gemeente kwam er via enquêtes achter dat bijna de helft van de zaterdagse bezoekers van ons koopcentrum van buiten Veenendaal komt. Komen ze over de Kerkewijk aanrijden dan moeten ze eerst alleen al op de Kerkewijk maar liefst 50 verkeersborden in de gaten houden. Hebben ze dat gered en hebben ze hun auto ergens geparkeerd dan lopen ze richting het centrum.

Als je dacht dat we hen daar een vriendelijk welkom toeroepen met bijvoorbeeld een tekstbord als: 'WELKOM in Koopcentrum Veenendaal. Kijk op site X voor meer informatie'. Op de achterkant van het bord zou een tekst als 'Bedankt voor uw bezoek aan Koopcentrum Veenendaal. Graag tot ziens!' niet misstaan.

Maar helaas… het welkom is een tikkeltje minder enthousiast! Er staan in werkelijkheid grote borden: 'Verboden voor honden, alcohol verboden, winkelverbod voor winkeldieven, verboden voor snorfietsen' en nog heel veel meer… en zelfs twee keer vlakbij elkaar. Het lijkt wel of hier allemaal criminelen, alcoholisten en andere er zomaar op los levende mensen komen.

Natuurlijk snap ook ik dat als je niets aangeeft dat je ook niet kunt bekeuren en handhaven. Nu wellicht ook niet, want komt er een hondenbezitter of alcoholist via de Kerkewijk de Hoofdstraat binnenwandelen, dan weet de beste man of vrouw van niets. Op de Kerkewijk ontbreken de borden over alcohol en honden.

Als er zoveel duizenden van buiten maandelijks hun portemonnee in ons koopcentrum leegschudden dan moeten we wel een beetje aardiger tegen deze mensen gaan doen. Laten we die honden en alcoholborden maar heel klein helemaal onderaan zetten. Gewoon net als bij een verzekeringspolis daar staan de kleine lettertjes ook onderaan. Dan ontstaat bovenaan de palen ruimte voor borden met een warm welkom!

Wat dat betreft kunnen we nog iets leren van Oss. Daar plaatste men mooie bogen met daarop de tekst: 'WELKOM IN DE HOOFDSTRAAT'.

Aart Aalbers