Stilte voor de storm

Daar is 'ie dan: de lente. Na het lange wachten weten we niet wat ons overkomt. Moeten we onze winterjas nog aan? Welke uitjes kunnen we buiten ondernemen? Niemand weet het precies.

Daarom is dit mijn favoriete tijd van het jaar. Met warm weer lopen Veenendalers verpakt als ijsberen door de Hoofdstraat. Het blijft een mooi gezicht.

Perfect weer om naar de dierentuin te gaan, dacht ik zo. Beetje wandelen tussen de beesten, kamelen kijken: een prima vrijetijdsbesteding. Op de bekende website Vakantieveilingen won ik voor een nette prijs twee kaartjes. Ouwehands Dierenpark heeft het blijkbaar rustig. En terwijl ik blij was met mijn goedkope kaartjes, zag ik staan dat ze maar tot 30 april geldig zijn. Komen dan die panda's niet aan?

Het lijkt op een stilte voor de storm. Iedereen wil straks die beestjes wel op een stuk bamboe zien kauwen. Nu zie ik dat zelf ook wel zitten. Ze zijn zo leuk, pluizig en bijzonder. Ik snap straks best dat heel Holland naar Rhenen afreist om ze van een afstand te kunnen aangapen.

Zelf loop ik deze week denk ik in een verlaten dierentuin. Dan kan ik die pinguïns nog eens goed bekijken. Want hoe leuk de beren ook zijn, die blijven toch favoriet.

Annelisa van Beek