Stil

Tjonge wat is het stil in de wijken in Veenendaal. Het lijkt wel of iedereen weg is. Aan de vliegtuigstrepen  in de lucht te zien is het op de vliegvelden niet echt stil. Schiphol had vorige week zelfs een piek. Via www.flightradar24.com/52.02,5.68/11 kun je zien waar al die vliegtuigen vandaan komen, maar ook wanneer ze waar landen, het type vliegtuig, de snelheid en de vlieghoogte is te volgen.

Vorige week volgde ik de vliegtuigen die over Veenendaal heen suisden. Easyjet kwam vanaf Londen over Veenendaal met een Airbus A320 met een snelheid van 955 km/per uur op weg naar Budapest. Terwijl ik zat te kijken hoe hoog die zat kwam er een Boeing 737 vlak langs Veenendaal. Deze was onderweg van Stockholm naar Bordeaux.

Soms denk je dat  het vliegtuig boven Veenendaal vliegt maar door de enorme hoogte vergis je je nog wel eens en blijkt het vliegtuig boven Maarsbergen of Lunteren te vliegen. Zie je een vliegtuig hoog boven de horizon dan kan het zomaar zijn dat die al boven Eindhoven of Duitsland vliegt. Een Airbus 320 vanaf Londen met bestemming Brno kwam op maar liefst elf kilometer hoogte over. Ik hoorde hem niet eens.

Er zitten nieuwe vluchtlijnen aan te komen en dat zullen we gaan merken. Nog meer vliegtuigen zullen over Veenendaal en omgeving vliegen. In Ede heeft de VVD hier vragen over gesteld.

 

Doet u het tijdens de vakantie liever rustiger aan? Neem dan uw stoeltje mee naar de Rijn of de Waal en vergeet uw Ipad of iPhone niet. Via www.myshiptracking.com/nl  kunt u zien waar de traag passerende boten zijn geladen, hun bestemming, snelheid en over welke rivieren ze de dagen ervoor hebben gevaren.

 

Leuk om te doen. Nog een fijne zomer!

 

Aart Aalbers