Stadsstront

Wat waren we in 2015 trots op ons prachtige stadsstrand! Een mooi aangelegd groen grasveld met een groene heuvel, palmbomen en een stuk strand met attributen voor de kids. En dat allemaal met geld en materialen van gemeente en sponsoren aangelegd.

Nu drie jaar later tref je compleet iets anders aan. Bouwhekken hebben het perceel zo'n 13 meter kleiner gemaakt. Op die strook legt men nu een weg aan. Terwijl men in veel steden zo'n groen stukje in het centrum besproeit, heeft men in Veenendaal de ligweide van ons stadsstrand compleet laten verdorren.

Zo te zien is de papierprikker maanden geleden met pensioen gegaan en heeft men nog niemand anders aangetrokken. In het soms meer dan een meter hoge onkruid rond het stadsstrand, maar ook op het terrein zelf, liggen her en der blikjes en stukken plastic die er zichtbaar al maanden liggen. Er staat zelfs een stoel en een oude kachel op het terrein.

Wat het visitekaartje van ons centrum moest worden is nu een aanfluiting. Op het terrein liggen stukken steen, glas en scherpe stukjes van vernielde bierblikjes. Van de eens prachtige palmbomen zijn de onderste takken verdord maar niemand neemt de moeite om die haveloze bruine bladeren eraf te knippen. Ben je leuk aan het voetballen, en komt je bal in de rand er omheen terecht, dan heb je een probleem. Dan moet je door hoge distels en door de hondenstront banjeren. Helaas zijn er zelfs hondenuitlaters die de hond op het grasveld zelf uitlaten en het niet opruimen. En daar legt u dan uw kleedje op… Vandaar de titel Stadsstront in plaats van Stadsstrand.

Alles heeft onderhoud nodig maar ook hier gaat het in Veenendaal weer op 'Het bezit van de zaak is het einde van het vermaak.' Jammer!

Misschien iets voor de SP om in plaats van handtekeningen te verzamelen daar een schoonmaakactie te houden!

Aart Aalbers