Sociaal

Het liefst zou ik de hele dag ouderen interviewen. De verwarming op 24, een goede kop filterkoffie erbij met een tompouce en praten maar. Want ik vind ouderen super inspirerend. Al die verhalen, ervaringen en wijsheden staan eigenlijk altijd garant voor een goed gesprek. Het is gewoon tof om iets met ouderen te ondernemen. En ik voorzie een nieuwe trend bij ons in het dorp waar iedereen heel blij van wordt. Zo las ik laatst dat bij Netwerk voor Jou een jonge vrouw van 19 een dame van 81 wekelijks gaat helpen met het oefenen op een tablet. Hoe cool is dat.

De laatste tijd zie ik steeds vaker jongeren die een wandeling maken met een oudere in een rolstoel. Even wat boodschappen halen of gewoon gezellig mensen kijken. En ook de mannen van voetbalclub VRC gingen het gesprek aan met de ouderen van De Meent. Wat een briljant idee. Want toen ik als zuster werkte in de ouderenzorg merkte ik pas hoe ontzettend eenzaam sommige ouderen zijn.

Gelukkig zijn er al heel veel sociale Veenendalers die zich aanmelden bij een vrijwilligersnetwerk. En ik ga het ook doen. Deze column lijkt me een mooie stok achter de deur. Ik houd je op de hoogte!

Annelisa van Beek