Onderhoud

Zo goed als alles wat je aanschaft of aanlegt heeft onderhoud nodig. Het woord onderhoud lijkt in het woordenboek van de gemeente Veenendaal niet voor te komen. Voor mijn gevoel, en ook van vele anderen, kan het beter. Er zijn in elke plaats en ook in Veenendaal plekken die er gewoonweg altijd spic en span bij moeten staan.

Als ik een rondje door Veenendaal fiets, zie ik helaas plekken waar ik me voor schaam dat het er zo bij staat. Gaat er dan niets goed in Veenendaal? Dat hoor je mij niet zeggen. De hanggeraniums in het centrum en de Brouwersgracht met de vele vissen zijn beide schitterend om naar te kijken. Complimenten!

Echter bij de trappen van het gemeentehuis ligt nog al eens veel zwerfvuil en onlangs stonden er voor de zoveelste keer verdorde buxusplanten in de bakken. Het verknalt zomaar je trouwfoto. Bij het monument van de watersnood van 1855 stond het gras een halve meter hoog, lag er stapels blad en bij het bankje stond een enorme brandnetel. Over het Stadsstrand hebben we het al uitvoerig gehad. Als we het Stadsstrand beschouwen als een pareltje tussen de winkels, dan moet daar bij droog weer wekelijks een tank water overheen. Op vakantie genieten we allemaal van prachtige groene grasstroken langs de boulevard. Zelfs in erg warme landen. Als er een kameel zou staan zou je denken dat je in de Sahara was in plaats van op het Veense Stadsstrand.

Een aantal plaatsen in Veenendaal, zoals de entree van het gemeentehuis, het bloemenmozaïek bij de Nieuweweg, de hanggeraniums in het centrum, het Stadsstrand, de herdenkingsmonumenten, de fontein en natuurlijk de begraafplaats, moet er altijd piekfijn bij staan.

Ik dacht… het lijkt wel of al de personen die in Veenendaal aan de touwtjes trekken vanuit de parkeerkelder van het gemeentehuis in een geblindeerde auto naar huis rijden.

Aart Aalbers