Misleiding

Geloof niet alles wat in de krant staat. Zeker niet wat een columnist schrijft. Zo las ik vorige week in een lokaal blaadje een column over de nieuwe welkomstborden in het centrum. De schrijfster beweert dat de Hoofdstraat géén voetgangerszone is. Zij eist zelfs dat voetgangers een bekeuring krijgen, als zij fietsers hinderen. Helaas voor deze mevrouw heeft zij ongelijk. De Hoofdstraat is echt een voetgangersdomein. Maar eentje waar fietsers 'te gast' zijn.

Nu hebben de nieuwe welkomstportalen het er niet duidelijker op gemaakt. De gemeente moet zelfs op haar eigen gemeentepagina's uitleggen wat de nieuwe borden inhouden. Zo betekent het plaatje van de rolstoel met de tekst "ma, wo, do, vr toegestaan 7-13h" nìet dat er spertijden gelden voor rolstoelers. Wél dat je er op deze vier ochtenden mag parkeren, mits je een gehandicaptenparkeerkaart achter je voorruit hebt. Je moet het maar weten. Maar als je op zondagochtend je familie in het centrum wilt bezoeken, mag je weer niet de stad in, terwijl je er dan juist een kanon kunt afschieten. Wat onlangs door iemand vrij letterlijk genomen werd, maar dat terzijde.

En dan het hondenverbod wat niet voor inwoners, maar wel voor bezoekers geldt, tenzij je op weg bent naar dierenwinkel. Begrijpt u het nog? En het alcoholverbod lijkt alleen voor het centrum te gelden, want elders heb ik het bord nog niet aangetroffen.

Ik vraag me af waarom je de poorten van het centrum -je visitekaartje- juist richt op wat nìet mag in de stad. Daar hebben we al een APV voor. Mijn hartekreet aan de gemeente is dan ook om de lelijke, onduidelijke en ongastvrije 'welkomst'borden weg te halen. Je heet er namelijk NIEMAND welkom mee en misleidt je gasten. Winkelstad Veenendaal, gedraag je niet langer als een boeman, maar wees een échte gastheer.

Jurgen Hillaert