On Ice

Ik hou van schaatsen. Ik ben iemand die het liefst heel hard wil gaan, maar aan de andere kant vreselijk bang is om te vallen. Dat zorgt voor mooie beelden. En ik ben nog van de generatie natuurijs, alhoewel de laatste keer dat ik tussen het riet en het krakende ijs schaatste toch ook al heel lang geleden is. Dat was wel geweldig. Op de rand van het natuurgebied de schaatsen ombinden, wiebelend het ijs op: ik zou bijna hopen op een koude winter.

Maar gelukkig heeft Veenendaal na het woonboulevard fiasco nagedacht over een nieuwe ijsbaan. Want Sporthal West, de plek waar ik in een ver verleden mijn koprollen leerde, wordt omgetoverd tot schaatshal. Leuk voor de kids die nog nooit schaatsen van dichtbij hebben gezien, maar ik hoopte op een baan in de buitenlucht. Maar Veenendaal On Ice staat te gebeuren. Over een paar weken kunnen we kaartjes kopen bij het zwembad. En dan kunnen we één week schaatsen.

En ik hoop natuurlijk op een groot succes. Want wat een werk moet dat zijn: een complete schaatsbaan maken van een gymzaal. Maar gelukkig is er volgend jaar kans op een schaatsbaan in de buitenlucht. Noem me traditioneel, maar zo hoort het toch te zijn. En dan met trillende benen en een glimlach het ijs op. Ik kan niet wachten!

Annelisa van Beek