Gefeliciteerd!

Je hebt van die weken dat je elke dag wel iemand kunt feliciteren. Bijvoorbeeld mijn oude lagere schoolmeester Wim Kok. Hij hoopt zondag 75 jaar te worden en heeft ook nog eens goede cijfers behaald tijdens zijn studie theologie op de Theologische Universiteit Apeldoorn. 

 

Maar er zijn er nog veel meer. Ik had wel even de 97-jarige Veenendaler willen gaan feliciteren die na een proefrit in Arnhem zijn rijbewijs weer behaalde. Schitterend zulke oudjes! Hij had er zelf een beetje op gehoopt en zou teleurgesteld zijn als hij geen auto meer mocht rijden. ,,Wat kun je eigenlijk nog als je dat niet meer mag?", was zijn reactie.

Ook Piet Zoon wil ik feliciteren. Het is niet niets als je bijna 68-jaar bent en beëdigd wordt als waarnemend-burgemeester van Veenendaal. Vanuit het Zeeuwse Reimerswaal,  en daarvoor Raalte, naar het veel grotere Veenendaal. Een kroon op zijn carrière!

Ook de wel zeer ondernemende Cora, die aan de Vijftien Morgen een nieuw woonconcept opende, heeft felicitaties verdiend. De 35-jarige geboren en getogen Veenendaalse is zwanger, runt een gezin met drie kinderen en zet ook nog even woonpaleisje Welkom neer voor zo'n 120 mensen waarmee het een tijdje niet is gegaan zoals ze zelf graag wilden.

En dan die SGP'ers die momenteel hun 100-jarige bestaan aan het vieren zijn. Er wordt weleens gemopperd dat ze overal tegen zijn maar ze hebben wel bestaansrecht. Terwijl de namen van de Centrum partij, SDAP, ARP, CHU, KVP, DS-70, Boerenpartij, PSP, RPF, GPV, CPN, PPR et cetera al tijden niet meer klinken, is de SGP nog steeds springlevend.

 

Gefeliciteerd allemaal, ook die vandaag jarig zijn.  

 

Aart Aalbers