Beweging

Veenendaal is in beweging. Nou ja, nog niet overal. Als je over de Kerkewijk of de Zandstraat naar het centrum wilt, sta je al weken aardig vast. En als je halsreikend uitkijkt naar onze nieuwe burgemeester, zul je ook nog even geduld moeten hebben. Maar als je gevoelig bent voor andere vormen van beweging dan is Veenendaal 'the place to be'.

Zo was Veenendaal vrijdagavond het decor van de spectaculaire Veenendaal City Run. Kon je eerder al dwars door markante Veense gebouwen hardlopen, dit keer had het team van Sportservice Veenendaal samen met vele vrijwilligers een sfeervolle 'glow-run' door het centrum georganiseerd.

En de toppers van Team Veenendaal hadden al eerder van zich doen spreken. De Corridor werd al eens omgetoverd tot freestylevoetbalarena, het Scheepjeshofplein tot een polsstokhoogspring-baan en de Groene Velden boden onderdak aan het EK Ultimate Frisbee.

Veenendaal heeft een goed sportklimaat. Zo hebben alle Veense voetbalverenigingen inmiddels al één of meerdere meidenvoetbalteams om maar eens wat te noemen. En met de jonge wethouder Martijn Beek hebben we iemand met hart voor sport in ons gemeentebestuur.

Wil je nu wel bewegen, maar ben je iets minder sportief aangelegd, dan is het 'Beleefpad' op Landgoed Prattenburg een aanrader. Een leerzame wandeling van 2,5 kilometer met speel- en klimattributen voor de kinderen. Zeker nu de herfst de bomen prachtig kleurt, mag een bezoek aan Prattenburg – de achtertuin van Veenendaal – eigenlijk niet ontbreken. De ingang van dit leuke pad vind je als je tegenover het ingangshek van Kasteel Prattenburg zo'n honderd meter omhoog loopt aan je rechterzijde.

Beweging zorg voor verandering. En verandering zorgt voor groei. Nu ik dit zo filosofisch opschrijf, loopt de koffie. Veel sportiever zal het vandaag niet worden.

Jurgen Hillaert