Superkidz leert je leven, in plaats van overleven

Advertorial

 

Leon raakte in het bedrijfsleven nieuwsgierig in de groepsdynamiek en tegenwoordig heeft hij als therapeut een praktijk in Lochem. Sandra heeft jarenlang als juf voor de klas gestaan. ,,Ik heb me vanwege ervaringen in de klas in gevoelsontwikkeling verdiept. Daarnaast heb ik twee pleegkinderen, waardoor ik deze kennis en ervaring gelijk in praktijk kan brengen. Leon kwam ik tegen op een therapeutenweekend en beiden wilden we kinderen gaan begeleiden, vóórdat problemen steeds moeilijker op te lossen zijn. Hoe je kunt aangeven dat je iets niet prettig vindt, leer je als kind sneller dan volwassenen die vaak al decennia volharden in hun manier van doen", aldus Sandra. Superkidz geeft tevens cursussen voor BSO en studiedagen voor leerkrachten om de veiligheid in de groep te vergroten, zodat praten over emoties niet zo'n drempel meer is.

 

EMOTIE De Superkidz gebruiken een gymzaal bij De Vuurvlinder waar zij hun cursus samen doen. ,,Het gaat om veel doen en ervaren en niet alleen de kinderen, ook wij als begeleiders komen met verhalen wat ons dwarszit. Dit is ook de reden dat we altijd met een man en een vrouw de activiteiten geven. Ook wij hebben wel eens problemen met een beste vriend, op het werk en een verdrietig moment. Voor kinderen is het dan heel bevrijdend te merken dat ook een man met deze emoties zit en dat erover praten echt helpt. Het in contact komen met je emoties, erover praten en leren dit een plek te geven in je leven sterkt de kinderen. Het eerste wat kinderen merken, is dat zij met veel problemen niet de enige zijn! En vaak dragen andere kinderen in de groep oplossingen aan op hun eigen niveau. In mijn praktijk merk ik dat volwassenen vooral worstelen met wat al in de kindertijd is ontstaan. Fantastisch dus om kinderen nu al te kunnen helpen in hun ontwikkeling, in plaats van pas tientallen jaren later als ze volwassen zijn'', legt Leon uit.

 

INSPIRATIE Superkidz is er voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar ,,Ziet u als ouder of verneemt u van de leerkracht problemen met weinig zelfvertrouwen, (faal)angst, leer- en concentratieproblemen, stress en onrust, bel dan gerust. Ook bij moeite met emotieregulering, hoog sensitiviteit, verstoorde groepsdynamiek of pesten, ruzies en conflicten tot probleemgedrag. We komen altijd eerst thuis kennismaken, zowel met u als de kinderen. En na iedere bijeenkomst krijgen ouders een kort verslag. In Veenendaal starten we weer op 29 oktober. Voor meer informatie kunt u altijd even bellen, of lees gerust onze website. Voor ouders houden we 2 november een inspiratie avond. Ook zij zullen hier horen dat ze vaak niet de enige zijn die ergens tegenaan lopen. En vaak heeft een andere ouder ook hele goede ideeën om een soortgelijk probleem op te lossen'', besluiten Sandra en Leon. Superkidz Veenendaal is te bereiken op: 06-11879109 of kijk op:

www.superkidz.nl.