• 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl
  • Aan deze deur was de granaat vannacht bevestigd

    Aart Aalbers

Explosief gevonden voor Het Dak van de Markt

VEENENDAAL Vlak voor Het dak van de Markt in Veenendaal is in de nacht van woensdag op donderdag rond 04.00 uur een explosief gevonden. Recentelijk woedde er nog een brand in Dak van de Markt en vorig jaar werd het café tweemaal beschoten

Jeroen van der Veer

Het explosief is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie veilig gesteld en afgevoerd. Het sporenonderzoek was rond 06.30 uur afgerond en toen is ook de omgeving vrijgegeven. Hierdoor hebben weinig inwoners van Veenendaal meegekregen van het incident, maar wordt er op straat veel over gesproken. 

Het is niet voor het eerst dat Dak van de Markt het doelwit is van een aanslag. De recente brandstichting met een brandbom is daarvan het bewijs. Ook in de nacht van woensdag op donderdag was het uiterst serieus; zo bevestigt de politie dat het gaat om een echt explosief. Het explosief was aan een deur bevestigd. 

SLUITING De eigenaar van Dak van de Markt spreekt donderdagmiddag met burgemeester Gert-Jan Kats. Mogelijk wordt er dan ook gesproken over een (tijdelijke) sluiting. De herhalende aanslagen raakt ook de omzetten van andere ondernemers op de markt. 

De politie vraagt tips of informatie over het incident door te geven via het telefoonnummer 0900-8844.