• 112Heuvelrug

Café Dak van de Markt komend weekend gesloten

VEENENDAAL Burgemeester Gert-Jan Kats heeft, naar aanleiding van de recente incidenten bij het Dak van de Markt en in de directe kring van de betrokken ondernemer, besloten horecabedrijf Dak van de Markt komend weekend te sluiten. Dit om de rust rondom de horecagelegenheid terug te brengen.

De burgemeester heeft dit besluit genomen in afstemming met de politie en het Openbaar Ministerie. De eigenaar van Het Dak van de Markt is over deze maatregel geïnformeerd.

VEILIGHEID Burgemeester Kats: ,,Ik realiseer me dat deze beslissing impact heeft op de eigenaar van het Dak van de Markt en zijn medewerkers. Op dit moment is er geen andere oplossing. De intentie is dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt. De veiligheid van onze inwoners gaat boven alles en is onze eerste prioriteit. Ik vind het onacceptabel dat onze Veense samenleving hiermee wordt geconfronteerd en begrijp het ook als u hier bezorgd over bent. De politie, het Openbaar Ministerie en ikzelf nemen dit zeer hoog op en doen alles wat in onze macht ligt om degene(n) die voor deze incidenten verantwoordelijk is/zijn op te sporen. Daarnaast is het onze gezamenlijke taak om de criminaliteit een halt toe te roepen."

OPGESCHAALD Politieteamchef Henk Wiesenekker: ,,De politie heeft de opsporing maximaal opgeschaald en ook het toezicht is geïntensiveerd. Door de extra maatregelen wordt alles op alles gezet om diegene(n) die hiervoor verantwoordelijk zijn op te sporen en aan te houden. In het belang van dit onderzoek en om de opsporingskansen optimaal te houden, kan niet op de aard van de maatregelen worden ingaan."

VERDACHT PAKKETJE Donderdagmorgen werd een verdacht pakketje aangetroffen bij de Cultuurfabriek. Direct na de melding van de vondst van het pakketje heeft de politie uit voorzorg direct groot opgeschaald. Het bleek om loos alarm te gaan.

Bron video: Gemeente Veenendaal