• Facebook Politie Veenendaal

Drankrijders veroorzaken ongevallen in Veenendaal

VEENENDAAL Twee drankrijders zijn zaterdagavond wel erg over de schreef gegaan en hebben met alchohol op ongevallen veroorzaakt. Bij een van de bestuurders was het rijbewijs al ongeldig verklaard vanwege eerdere misdragingen.

Jeroen van der Veer

De eerste aanhouding was zaterdag aan het begin van de avond op een industrieterrein. De bestuurder verloor de controle over het stuur en botste tegen een ander voertuig. Hierbij raakte niemand gewond, maar de schade was aanzienlijk.

De bestuurder van de auto bleek zo veel gedronken te hebben, dat zijn rijbewijs ingevorderd moest worden. ,,Wat bleek: zijn rijbewijs wás al ongeldig verklaard vanwege eerdere misdragingen", aldus de politie uit Veenendaal. ,,Hij zal zich bij de rechter moeten verantwoorden voor zijn daden."

Toen de agenten met de verdachte naar het bureau reden, kwamen ze een ander ongeval tegen. Hierbij stonden al agenten en ook de veroorzaker hiervan had te diep in het glaasje gekeken. Ook deze persoon werd aangehouden en kon naast de eerder aangehouden man op de achterbank van de auto plaatsnemen. ,,Al snel bleek dat ook hij dusdanig veel borrels ophad dat dit hem zijn rijbewijs kostte."

Beiden personen zullen op eigen kosten een cursus bij het CBR moeten volgen, naast de straf en ontzegging van de rijbevoegdheid die hen opgelegd wordt. ,,Helaas moeten we er op blijven hameren: alcohol & verkeer gaan níet samen."