• 112Heuvelrug

Politie: Overvallen en straatroven door zelfde dadergroep

VEENENDAAL Een dadergroep in wisselende samenstellingen heeft in een periode van november 2018 tot en met april 2019 in Veenendaal vijf overvallen en twee straatroven gepleegd. Daar gaat de politie in Veenendaal vanuit.

Jeroen van der Veer

Op 8 december 2018 werd een gewapende overval gepleegd door twee personen op de Aldi aan de Slotemaker de Bruïnestraat. Negentien dagen daarna werd een jongen op het Achterstraatje door een groepje jongeren bedreigd, mishandeld en beroofd van zijn dure merkjas.

Op 22 maart van dit jaar vond een gewapende overval plaats door drie personen. Zij sloegen toe bij de Jumbo aan de Slotemaker de Bruïnestraat in Veenendaal. Diezelfde dadergroep, maar mogelijk dus in wisselende samenstelling, pleegde een overval op snackbar De Vallei op 30 maart. Dit gebeurde aan de Valleistraat in Veenendaal.

Op 7 april was snackbar TenT in Veenendaal het slachtoffer van twee gewapende overvallers en het laatste bekende incident vond plaats op 18 april. Toen overvielen drie overvallers de juwelier in Kesteren, waarbij één van de overvallers wordt door een passant aangehouden.