• 112Heuvelrug.nl

Man op gewelddadige manier bij zijn woning beroofd

VEENENDAAL In de nacht van vrijdag 9 augustus op zaterdag 10 augustus is een bewoner van Veenendaal gewond geraakt bij een gewelddadige beroving. Dit gebeurde bij zijn woning aan de J.P.C. Leinweberstraat. De man werd voor zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis.

Jeroen van der Veer

Het slachtoffer was naar een café geweest in de Tuinstraat en ging rond half één naar huis. Daar aangekomen liep hij de trap naar zijn woning op en trof daar een man met een bivakmuts op. 

De inwoner van Veenendaal werd op een gewelddadige manier aangevallen en raakte gewond aan zijn hoofd, rug en been. Tijdens de beroving hebben drie daders kans gezien de man van een ketting te bestelen. Na de aanval zag het slachtoffer het trio wegvluchtten in de richting van het Davidsplein.

Van de daders heeft de man ondanks het geweld een summier signalement kunnen doorgeven. Zo waren twee personen rond de 1.65 meter groot en een van hen werd 1.80 meter geschat. Ze droegen allen zwarte kleding. 

De politie neemt de zaak hoog op en is dringend op zoek naar getuigen en hoopt dat mensen hebben gezien hoe de jongemannen tijdens hun vlucht vanaf de J.P.C. Leinweberstraat richting het Davidsplein of elders.