• 112Heuvelrug.nl

'Iemand wil onze zaak kapot maken'

VEENENDAAL De eigenaar van Dak van de Markt, Sytse Tamminga, is blij dat de burgemeester zijn bedrijf niet heeft gesloten. Hij spreekt op social-media zijn dank uit naar de burgervader, die daarmee moed toont. ,,Sluiting helpt op geen enkele manier mee aan het oplossen van de zaak."

Jeroen van der Veer

,,Iemand vindt het blijkbaar heel belangrijk om onze zaak kapot te maken", schrijft Tamminga nadat een onbekende een handgranaat voor zijn zaak plaatste. ,,We weten ook deze keer niet wie dit is of waarom dit moet. Uiteraard snappen we de bezorgdheid van heel Veenendaal. Wij willen ook niks liever dan dat dit stopt."

Inmiddels zijn de veiligheidsmaatregelen nog meer aangescherpt en komt er op verschillende manieren toezicht. ,,Samen met de politie zullen we de komende periode extra veiligheidsmaatregelen nemen om uitgaan op de Markt in het algemeen en in Het Dak van de Markt in het bijzonder, veilig te houden. Onze gasten zijn ons tot nu toe altijd blijven steunen en we beseffen ons hoe bijzonder dat is. We hopen dat dit ook komend weekend en de komende periode het geval zal zijn."