• Politie Veenendaal

Fietser richt wapen op Veenendaler (12)

VEENENDAAL Een 12-jarige jongen uit Veenendaal kreeg donderdagavond de schrik van zijn leven. Uit het niets richtte een fietser een vuurwapen op hem.

Donderdagavond 17 oktober fietste de jongen op de Groeneveldselaan ter hoogte van de surfvijver. Vanuit tegengestelde richting kwam een andere fietser hem tegemoet. Die richtte een vuurwapen op de 12-jarige jongen en fietste er vervolgens vandoor.

De politie zoekt getuigen van het voorval en/of mensen die de persoon herkennen op basis van het signalement. De dader heeft een blanke huidskleur, is ongeveer 20 jaar, heeft donkerkleurig haar en een beginnend, donker baardje. Hij droeg een zwart petje, omgekeerd op zijn hoofd en een donkerkleurige jas (mogelijk groen). Naast de dader reed een persoon op een scooter. Hiervan is verder geen signalement bekend, behalve dat deze persoon geen helm droeg.

Mensen die de dader herkennen of meer informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie van Veenendaal via tel 0900-8844 of via www.politie.nl. Anoniem melden kan via tel 0800-7000 of via M-online.