• BDUmedia
  • 112Heuvelrug
  • BDUmedia
  • 112Heuvelrug
  • 112Heuvelrug

Dak van de Markt opnieuw slachtoffer van 'aanslag'

VEENENDAAL In de nacht van dinsdag op woensdag is geprobeerd brand te stichten in Dak van de Markt. De politie ontdekte dit woensdagmorgen. Het gebied rondom de populaire uitgaansgelegenheid is daarna lang afgezet met lint. ,,Het roept uiteraard herinneringen op aan vorig jaar", baalt eigenaar Sytse Tamminga.

Jeroen van der Veer

Hulpdiensten werden rond 06.30 uur gealarmeerd en troffen daar een kapotte voordeur aan. Volgens de eerste geruchten is er een brandend voorwerp naar binnen gegooid.

EXPLOSIE In Veenendaal wordt gezegd dat het mogelijk zou gaan om een molotovcocktail of handgranaat. Dit kon de politie echter (nog) niet bevestigen. Feit is wel dat er buiten wat gebrand heeft en ook binnen in het portaal heeft brand gewoed. Door een explosie waren ook nooddeuren aan de achterkant geopend. Het vuur was echter redelijk snel weer gedoofd, waarschijnlijk door zuurstofgebrek.

Op het moment van de melding was Sytse Tamminga onderweg terug van zijn vakantieadres. ,,Ik weet nog niet precies hoe en wat. Het roept uiteraard herinneringen op aan vorig jaar, maar het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd en of we ook in die hoek moeten denken."

GETUIGEN De politie gaat uit van brandstichting en doet onderzoek. Duidelijk is geworden de brandstichting rond 03.40 uur is gepleegd. De politie heeft al met enkele getuigen ter plekke gesproken en hield een aanvullend buurtonderzoek. Verder worden getuigen opgeroepen, die nog niet met de politie hebben gesproken, om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Het rechercheteam is daarnaast op zoek naar camerabeelden van de omgeving van De Markt van woensdagnacht. Beelden, van vlak voor het ontstaan van de brand en/of erna, kunnen hier worden geüpload.

In mei en augustus 2018 werd de zaak al eens beschoten. Als gevolg daarvan werd de horecagelegenheid vorig jaar op last van de burgemeester enige tijd gesloten. Na een week mochten de deuren weer open.